Albert Sambi Lokonga en Anderlecht blijven ontgoocheld achter op Jan Breydel: 3-0.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Sambi Lokonga en Anderlecht blijven ontgoocheld achter op Jan Breydel: 3-0. © PN

Onze chef voetbal: “De verkoop van Doku is een beslissing die geen kritiek verdient. Maar zijn vertrek doet wél nog meer twijfels rijzen”

Jupiler Pro LeagueMen keek uit naar Anderlecht. Het werd een afknapper. Zonder Jérémy Doku was paars-wit kansloos. Ach, was het mét Doku wel anders gelopen? Anderlecht en Club Brugge zijn vandaag op het veld en op de bankrekening een wereld van verschil.

19 reacties

 • Christiaan GOETHALS

  4 maanden geleden
  Ik zou het eens willen zien, als er een club komt voor gelijk welke speler, het mag zelfs Vanaken of Mignolet zijn waar 27 miljoen wordt aan gegeven, dan wordt deze speler verkocht, zeker weten.
 • Pieter De Ruyter

  4 maanden geleden
  Anderlecht heeft een budget van 50 miljoen,en meer dan 100 miljoen schulden.Logisch dat men een speler laat gaan voor 27 mijoen.
 • Giuseppe Casto

  4 maanden geleden
  Hetzelfde bij Genk de goede spelers verkopen en nutteloze spelers aankopen geef de goede spelers een hoger contract dat ze blijven dan krijg je een sterke ploeg die elke jaar voor de titel spelen
 • Marie-Jeanne Asselman

  4 maanden geleden
  55 jaar ben ik supporter van anderlecht dit seizoen is het nog slechter geworden niets blijft er nog over van de eens zo succesvolle club naam medische staf verandert de fanshop het bestuur dat niet bekwaam is de tranferts en dan nog een trainer die het goed kan uitleggen maar dat is ook alles met dit bestuur en trainer is anderlecht een gewoon ploegske vroeger had iedereen schrik van anderlecht een ontgochelende supporter stichelmans richard
 • emiel Clarijs

  4 maanden geleden
  Rudi Sebrechts dat denk ik ook niet, eerste vereiste voor een goede trainer is de waarde van zijn eigen spelers goed inschatten en de laatste voor Franky die dat gedaan heeft bij Anderlecht was Weiler, als je wil voetballen zoals Pep moet je wel dezelfde kwaliteit op het veld zetten.
 1. REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatismen” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”
  Play
  Jupiler Pro League

  REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatis­men” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”

  Club-coach Philippe Clement was vooral tevreden over de mentaliteit en de kwaliteit die zijn ploeg aan de dag legde. “ Als je die twee combineert, heb je veel kans om te winnen. We begonnen fantastisch, met hoge pressing, dominantie en kansen en dan kom je ook op een goeie manier op voorsprong. Dan vind ik dat we tien, vijftien minuten te veel op safe spelen, te weinig vooruit denken en dan krijg je uit het niks twee goals binnen. Wat dan superbelangrijk is, is de reactie achteraf en daar ben ik nog het meest van alles blij om. Niemand liet het hoofd hangen, geen gedoe onderling, gewoon direct beginnen strijden om de zaak recht te zetten. ‘t Is belangrijk dat je dat kan brengen in topmatchen.”
 1. De zeges van Anderlecht, Club en Antwerp, verrassend verlies AA Gent: alle beelden van de 19de speeldag
  Play
  Jupiler Pro League

  De zeges van Anderlecht, Club en Antwerp, verrassend verlies AA Gent: alle beelden van de 19de speeldag

  En op speeldag 19 sluipt Anderlecht de top vier binnen. Beerschot werd opzij gezet, net zoals Antwerp dat (laat) deed met Charleroi. Zaterdag won Club al ruim van Eupen en was er de verrassende nederlaag van AA Gent bij Kortrijk. Zo zijn de Buffalo’s samen met een zwalpend Standard en Genk -niet verder dan een draw thuis tegen Waasland-Beveren- de verliezers van de speeldag. Onderin deed Moeskroen slechte zaken door de kelderkraker tegen KV Mechelen te verliezen.
 1. Kompany: "Puntenbalans enorm langs verkeerde kant"
  Play
  Anderlecht

  Kompany: "Puntenba­lans enorm langs verkeerde kant"

 2. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari