Volledig scherm
© Photo News
2
EINDE
0
 • Pierre Yves Ngawa 56'
 • Thomas Henry 84'

OH Leuven rekent makkelijk af met Moeskroen en nestelt zich in de subtop

Jupiler Pro LeagueRode lantaarn Excel Moeskroen heeft dinsdag een 2-0 nederlaag geleden bij Oud-Heverlee Leuven in een inhaalmatch van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League.

0 reacties

 1. De knappe opener van Dost, zuur verlies Anderlecht, penaltymisser Holzhauser: alle beelden speeldag 20
  Play
  Jupiler League

  De knappe opener van Dost, zuur verlies Anderlecht, penaltymis­ser Holzhauser: alle beelden speeldag 20

  Nieuw jaar, zelfde winnaar van de speeldag: Club Brugge. Terwijl RC Genk, Antwerp en Anderlecht verloren, zegevierde blauw-zwart. Op Stayen scoorde de nieuwe Nederlandse spits Bas Dost al machtig in minuut 13. Anderlecht kreeg na een late penalty tegen het deksel op de neus in Leuven, Genk betaalde een barslechte tweede helft in Kortrijk cash. En een ontluisterend zwak Antwerp kreeg geen voet aan grond bij KV Mechelen. Ook Charleroi verloor in Oostende (3-2). Onderin deden Cercle en Moeskroen slechte zaken. Maandagavond is er nog Standard - Waasland-Beveren en het debuut van Mbaye Leye als coach van de Rouches.
 1. Vandaag stemming over extra seizoen met 18 clubs in 1A
  Belgisch voetbal

  Vandaag stemming over extra seizoen met 18 clubs in 1A

  De algemene vergadering van de Pro League verzamelt vanmiddag via videoconference. Op de agenda staat onder meer de stemming over de verlenging van het huidige competitieformat. Normaal gezien zouden er volgend seizoen drie teams degraderen, om zo terug te keren naar een competitie met zestien ploegen in 1A. Maar door de impact van de coronacrisis, en een lopende studie over het beste format, willen vooral de kleinere clubs het huidige format met achttien eersteklassers voor één jaar verlengen.
 1. Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"
  Play

  Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"

 2. Beerschot-voorzitter Vrancken: "Ontgoocheld, maar ook nieuwe opportuniteiten"
  Play

  Beer­schot-voorzitter Vrancken: "Ontgoo­cheld, maar ook nieuwe opportuni­tei­ten"