Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Niet langer grijze muis in het zwarte land: hoe Sporting Charleroi structureel en sportief de Belgische voetbaltop beklimt

CharleroiHet voetbal oogt niet zo ‘sexy’, maar met een betonnen formatie en dodelijke efficiëntie staat Charleroi wel aan kop met 18 punten op 18. De historische piek komt niet uit de lucht vallen, maar volgt op een jarenlang eenvormig beleid. Welke pijlers maken dat Charleroi niet langer de grijze muis uit het zwarte land is?

  1. Anderlecht geeft het nog weg, spektakel op Sclessin en Gentse bolwassing: alle hoogtepunten van speeldag 9
    Play
    Jupiler Pro League

    Anderlecht geeft het nog weg, spektakel op Sclessin en Gentse bolwassing: alle hoogtepun­ten van speeldag 9

    Interessante negende speeldag in de Jupiler Pro League: terwijl Anderlecht de punten weer eens te grabbel gooide tegen OH Leuven (2-2) en Kompany de fout daarvoor opvallend op zich nam, boekte Racing Genk een eerste zege onder Thorup. 2-1 werd het tegen Charleroi, dat zo Club Brugge naast zich moet dulden op kop. De Bruggelingen zagen hoe Standard na een knap en spektakelrijk duel op Sclessin nog gelijkmaakte via een controversiële penalty (1-1). Veel goals en animo ook bij Cercle, dat AA Gent zowaar afdroogde met 5-2, en op het Kiel. Beerschot ging door op zijn elan en troefde Sint-Truiden met 6-3 af.