Zirkzee en Kouamé aan het feest na de eclatante Anderlecht-zege op de Bosuil.
Volledig scherm
Zirkzee en Kouamé aan het feest na de eclatante Anderlecht-zege op de Bosuil. © BELGA

Niet Club Brugge (56,2%) of Union (43,5%) kampioen, wel... Anderlecht (0,3%): volgens dit scenario is dat mogelijk

Champions' Play-OffsAdvantage Club Brugge. Halfweg de Champions’ Play-Offs is Club Brugge over Union in de stand gesprongen en ook de statistieken geven momenteel het voordeel aan Club. Kansberekening van de hand van professor Jean-Pierre Ottoy van de Universiteit Gent en zaakvoerder van Statter, leert dat blauw-zwart 56,2% kans maakt om straks kampioen te spelen. Voor Union is dat 43,5%. En er is zowaar ook nog een scenario waarin Anderlecht de titel kan pakken.

19 reacties

 • Willy van craen

  1 maand geleden
  Union mag van mij kampioen worden maar was het toch tot er de naspelen komen. De uitsluiting met rode kaart van hun spits heeft hun nu genekt. Maar ja het is maar een klein ploegje en de groten gaan voor.
 • Frank Cornet

  1 maand geleden
  Union zou een terechte kampioen zijn. Vanwege een FCB-supporter.
 • Alex Bervoets

  2 maanden geleden
  Misschien een gek idee: wat als je alle ploegen 2x tegen elkaar laat spelen en wie dan de meeste punten heeft is kampioen? Of is dat te gemakkelijk?
 • Monique Meiren

  2 maanden geleden
  Hopelijk is Union kampioen, ze moeten blijven vechten en er in geloven.
 • Ken Delespierre

  2 maanden geleden
  Een ideetje voor een toekomstig format. Alle ploegen spelen 35 matchen en op het einde van de rit houd de proleague een referendum en dan mogen de inwoners van dit land stemmen op de sympathiekste ploeg en wie de titel het meeste “verdiend”