Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Neen, dank u. Grote meerderheid van supporters van onze 25 profclubs wijst competitiehervorming af: “Een goed idee... voor de G5"

VOETBALOp 2 juni weten we of de Belgische competitie voortaan bestaat uit veertien eersteklassers en achttien tweedeklassers. Maar wat vinden de supporters? Een rondvraag bij de supportersverenigingen van de 25 profclubs leert: de grote meerderheid is tegenstander.

22 reacties

 • Lois Verdonk

  1 maand geleden
  Een competitie met Brugge, Gent, Genk, Antwerp, Mechelen en Standard tegen de zes grootste Nederlandse ploegen.
 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Het grote geld beslist en met de supporters wordt er geen rekening gehouden. Wel, het is heel eenvoudig: supporters, vernieuw jullie abonnementen MASSAAL NIET! Alleen zo kun je ze raken!
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  18 ploegen is te veel als je aan die play offs vast wil houden , kwestie van keuze maken denk ik Zo lang een promovendus zowat het hele jaar koploper kan zijn en als nr 2 eindigen kan lijkt het me nutteloos om over een G5 te spreken overigens , als er iets afgeschaft mag worden is het juist dat idee dat sommige ploegen meer waard zijn dan andere
 • Roger Duyssens

  1 maand geleden
  24 profploegen is meer dan voldoende voor België. Daarom 2 reeksen van 12 met 3 reeksen play-offs met 8 ploegen. Beloften ploegen in een profcompetitie is altijd competitie vervalsing. Als dit systeem eens gangbaar is zal het een voordeel zijn voor iedereen. De zogenaamde kleinere ploegen zullen bij dit systeem zelfs voordeel hebben ploegen die een paar jaar tussen de laatsten blijven gaan meer voordeel hebben als ze regelmatig stijgen en dalen. TV geld moet wel beter verdeeld worden.
 • Steven verbraecken

  1 maand geleden
  nergens ter wereld playoffs behalve hier en dan blijven zeggen dat dat beter is. ofwel zijn ze in het buitenland oerdom of hier heel slim? kies maar?
 1. Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd
  Jupiler Pro League
  3

  Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd

  Het ziet eruit als een kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt, het voorstel voor een nieuwe competitie dat vanaf het seizoen 2024-2025 ingang moet vinden. Met nog steeds play-offs, maar dan zonder halvering van de punten. Met twee tot vier promovendi. Met een spanningsboog die tot de laatste speeldag strak staat, zo lijkt het wel. Als het nummer 14 uit de reguliere competitie, kan je nog Europees voetbal spelen, maar als zevende kan je nog degraderen. Zoals je als het nummer tien uit tweede klasse, nog kans hebt op promotie via knock-out play-offs.
 2. Kompany viert met vader Pierre en krijgt “iets drinkbaars” voor verjaardag, Vanhaezebrouck: “Proficiat, Anderlecht”
  Play
  Jupiler Pro League
  15

  Kompany viert met vader Pierre en krijgt “iets drinkbaars” voor verjaardag, Vanhaeze­brou­ck: “Proficiat, Anderlecht”

  Groot was de opluchting bij Anderlecht. Van een leien dakje ging het niet in het Guldensporenstadion (2-3), wel parkeerde paars-wit zich in de top vier. Ten koste van AA Gent. Vanhaezebrouck, na de 5-0 tegen OHL: “Volkomen terecht. Zij waren constanter dan ons. Proficiat, Anderlecht.” Kompany, die snel na de match zijn vader Pierre in de tribunes opzocht en gefêteerd werd in de kleedkamer voor zijn 36ste verjaardag, loofde de mentale weerbaarheid van zijn elftal. “Ik ben toch meer tevreden dan opgelucht.”