Volledig scherm
PREMIUM
© belga

Mulder over de overname: "Anderlecht heeft kakelvers elan ingekocht, proficiat"

AnderlechtHet eerste woord dat me te binnen schoot was 'fantastisch'. Marc Coucke heeft Anderlecht gekocht! Mijn tweede gedachte ging naar de familie Vanden Stock. Ik heb het begin van hun dynastie in het Astridpark meegemaakt. Hoe meneer Constant na de eerste Europacupwedstrijd in Newcastle, waar we ons kwalificeerden dankzij een late treffer van Thomas Nordahl, met een door ontroering betraand gezicht in de kleedkamer kwam en de spelers omhelsde. Hoe hij zijn emotionele band met de club doorgaf aan zijn zoon Roger en de successen bleven komen. Continuïteit was zeker onder een Vanden Stock, hun diepe affectie voor paars-wit een vanzelfsprekendheid.

1 reactie

 • André Van der Poorten

  3 jaar geleden
  Goed verwoord !
 1. Vandaag stemming over extra seizoen met 18 clubs in 1A
  Belgisch voetbal

  Vandaag stemming over extra seizoen met 18 clubs in 1A

  De algemene vergadering van de Pro League verzamelt vanmiddag via videoconference. Op de agenda staat onder meer de stemming over de verlenging van het huidige competitieformat. Normaal gezien zouden er volgend seizoen drie teams degraderen, om zo terug te keren naar een competitie met zestien ploegen in 1A. Maar door de impact van de coronacrisis, en een lopende studie over het beste format, willen vooral de kleinere clubs het huidige format met achttien eersteklassers voor één jaar verlengen.
 2. Erg zoete Gentse zege bij Club, drie Antwerpse goals op Freethiel, late opdoffer Anderlecht: alle samenvattingen
  Play
  Jupiler Pro League

  Erg zoete Gentse zege bij Club, drie Antwerpse goals op Freethiel, late opdoffer Anderlecht: alle samenvat­tin­gen

  De achttiende speeldag werd een gedecimeerde door het wegvallen van Beerschot - Cercle Brugge en Oostende - Eupen, maar had toch weer enkele verrassingen in petto. Zo verloor leider Club de altijd beladen Vlaamse derby tegen AA Gent en ging Standard nu ook op Sclessin onderuit tegen Moeskroen. Ook OH Leuven verloor in eigen huis, van KV Mechelen. Met ook Sint-Truiden dat won bij Essevee bevinden plots heel wat ploegen zich vervaarlijk onderin. Bovenin deden Antwerp en Genk de beste zaken. Na vier nederlagen op rij kon de ‘Great Old’ opnieuw winnen op de Freethiel. Ook Genk herpakte zich na het verlies in Anderlecht tegen Kortrijk.
 1. Adrian en Mia Refaelov hebben schattige boodschap voor hun papa
  Play

  Adrian en Mia Refaelov hebben schattige boodschap voor hun papa

 2. Refaelov: "Kreeg ook veel felicitaties uit Brugge en dat doet me veel plezier"
  Play
  Gouden Schoen

  Refaelov: "Kreeg ook veel felicita­ties uit Brugge en dat doet me veel plezier"