Reuters
Volledig scherm
PREMIUM
© Reuters

Marc Degryse ziet hoe Club en Gent al een voorsprong hebben en spreekt over “pijnlijk vertrek” Kompany

Jupiler Pro LeagueDe trainerscarrousel draait op volle toeren. Slechts één topclub verandert deze zomer niet van trainer: AA Gent. En zo ziet onze analist Marc Degryse dat zowel Gent als Club Brugge - want Carl Hoefkens rekent hij niet tot ‘nieuwe’ trainer - nu al een voorsprong hebben op de andere topclubs. Degryse heeft het onder andere ook over het vertrek van Kompany (“een pijnlijke kwestie voor beide partijen”) en de mogelijke overgang van Mazzu naar het Lotto Park: “We moeten niet naïef zijn.”

15 reacties

 • Jan Daems

  1 maand geleden
  Dat kapitaal niet onbelangrijk is, is één feit. Zeker als je een brede kern moet hebben omdat je op verschillende niveaus actief moet zijn. Anderzijds koop je geen ploeg, daar heb je andere ingrediënten voor nodig. Op dat vlak denk ik dat Gent er het beste voor staat met een trainer die zijn spelersgroep door en door kent. Hoefkens mag dan talent hebben, de toekomst zal uitwijzen in hoeverre hij de verwachtingen gaat inlossen. Kompany werd als coach ook de hemel ingeprezen en dat was het dan.
 • Patrick Brusseel

  1 maand geleden
  Een vraagje aan de reageerders : hebben jullie de analyse gelezen of speel je gewoon op de boodschapper ? Marc zegt hier gewoon de waarheid. En daar heeft zijn verleden niets mee te zien. Ik heb altijd gesteld dat het geduld of eerder het gemis daaraan bij het bestuur de grootste vijand zou zijn van Kompany. Dat is ook gebleken. Voor Kompany toch een afgang vind ik en een vertrek via de achterdeur zonder prijzen.
 • Linda Remans

  1 maand geleden
  Financiël hebben ze voorsprong, de rest zegt niet veel, remenber Weiler, kwam zag en won. Genk speelt vorig seizoen geweldig onder Vanden Brom, wat bleef er dit seizoen van over, terwijl de sterkhouders gebleven zijn.
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Met de spelers die Anderlecht heeft, haalde hij er toch het maximum uit volgens mij
 • André Vermaelen

  1 maand geleden
  Kan Degryse zich beperken tot zaken waar hij wel expertise van heeft, zoals de bankzitters bij Sheffield Wednesday en PSV ?