Marc Degryse over de scenario’s op de slotspeeldag: “Anderlecht verdient play-off 1, Oostende heeft 1 procent kans op kwalificatie”

Jupiler Pro LeagueNog één speeldag en dan zit de reguliere competitie erop in de Jupiler Pro League. Wie haalt play-off 1? En wat onderin het klassement? Onze analist Marc Degryse werpt een blik op de verschillende scenario’s.

51 reacties

 • Christiaan GOETHALS

  3 weken geleden
  Oostende sterk voetbal, mooi dat is wat anders. En RSCA plaatst zich, dat zou terecht zijn. Als Club zo voort doet zoals ze bezig zijn, worden ze zelfs geen kampioen.
 • Alain Caliber

  3 weken geleden
  Patrick Van puymbroeck Elleboog telt niet mee omdat men met de elleboog niet mag scoren. Dus wel off-side...
 • Patrick Van puymbroeck

  3 weken geleden
  Anderlecht word altijd opgehemeld net als hun spelers of die voor rode duivel gaan terwijl er betere rondlopen 1 grote gemaakte fake ploeg niemeer of minder en de scheids zullen wel weer een regeltje treffen net zoals die offside op brugge de elleboog van anderlechtspeler steekt meer achteruit dan de voet van vormer maar typisch niet ze moeten en zullen erbij zijn dar scenario kennen we
 • Danny Callaert

  3 weken geleden
  degryse is zoals alle sportcommentatoren: ze draaien als een windhaan. Tot een paar weken geleden vonden ze dat anderlecht onddermaats speelde. Nu hemelen ze de ploeg op als een 2de real. Ik had gaarne oostende en anderlecht in po1 gezien want ze brengen allebei mooi verzorgd en attractief voetbal zoals genk en brugge. En Antwerp is huilen met de pet op.
 • Ivan De Bakker

  3 weken geleden
  Op basis van wat verdient RSCA PO 1? Op basis van aantal gekregen strafschoppen? Op basis van aantal onterechte beslissingen in hun voordeel? Ik weet het niet goed hoor. Of enkel omdat Kompany een 'sumpathieke gast' is?
 1. Krmencik wil bij PAOK blijven, betrekt Club Tsjechische spits in deal met dure vleugelspeler?
  Jupiler Pro League

  Krmencik wil bij PAOK blijven, betrekt Club Tsjechi­sche spits in deal met dure vleugelspe­ler?

  Met vijf goals in negen matchen heeft Michael Krmencik zijn start bij PAOK niet gemist. De Tsjechische huurling van Club Brugge voelt zich in zijn sas in Griekenland, zo bleek uit een interview na de bekerwedstrijd van gisteravond tegen Lamia (5-2): “Ik hoop dat ik hier na de zomer kan blijven, mijn makelaar is daarover in gesprek met Club. Ik hou van het leven in Thessaloniki en heb er samen met mijn gezin een geweldige tijd”. Bij blauw-zwart heeft Krmencik geen toekomst, alleen zal PAOK wel een transferprijs moeten betalen voor de spits waarvoor Club vorige winter zes miljoen euro neertelde. Mogelijk wordt Krmencik komende zomer betrokken in een eventuele transfer van Clubtarget Christos Tzolis (18). Club bood deze winter volgens Griekse bronnen 8 miljoen euro plus Krmencik voor de vleugelspeler, wat door de Grieken geweigerd werd. Misschien komt daar over enkele maanden verandering in.
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”
  Play
  Club Brugge
  40

  Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”

  4 mei