Volledig scherm
© Photo News

Kompany na ruimste zege van het seizoen: “We worden week na week beter”

Jupiler Pro LeagueAnderlecht had geen kind aan Charleroi (3-0) en boekte zijn ruimste zege van het seizoen. Coach Vincent Kompany was na afloop dan ook een tevreden man. “We hebben het resultaat aan mooi voetbal gekoppeld. We mogen absoluut voldaan zijn.”

7 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  1 maand geleden
  Kompany is én wordt een van de beste Belgische trainers. Hij heeft veel geduld, een duidelijke voetbalvisie, laat zich niet meeslepen met negativisme, gelooft in zijn jonge spelers, kortom de juiste man op de juiste plaats om RSCA naar de titel te voeren.
 • Christiaan GOETHALS

  1 maand geleden
  Zelfs vorig seizoen was al merkbaar dat RSCA het mooiste voetbal gaat brengen, dat kan alleen boven water komen als er goals bij zijn. De niet-kenners zijn zelfs niet in staat om dat op te merken, zoveel is duidelijk.
 • willems michel

  1 maand geleden
  Gewonnen, dus geen commentaar van de trainer.
 • rik cappelle

  1 maand geleden
  Meer dan verdiend.
 • marc castermans

  1 maand geleden
  Kevin, dat staat in het reglement en bovendien werd een overduidelijke derde penalty niet gegeven.
 1. Persoonlijke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen: “En in de zomer draagt hij een dikke jas”
  Play
  Anderlecht
  9

  Persoonlij­ke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen: “En in de zomer draagt hij een dikke jas”

  Het was verschrikkelijk koud, gisteravond tijdens het bekerduel tussen Union en Anderlecht. Het kwik daalde stevig onder nul - ongeveer tot -6 - en de gure wind maakte het helemaal pijnlijk. Maar één man had er schijnbaar geen last van: Rodyse Munienge, een boezem- en jeugdvriend van Vincent Kompany en nu zijn persoonlijke assistent. “Misschien moet Van Ranst er eens een onderzoek naar doen.”
 2. REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatismen” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”
  Play
  Jupiler Pro League
  9

  REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatis­men” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”

  Club-coach Philippe Clement was vooral tevreden over de mentaliteit en de kwaliteit die zijn ploeg aan de dag legde. “ Als je die twee combineert, heb je veel kans om te winnen. We begonnen fantastisch, met hoge pressing, dominantie en kansen en dan kom je ook op een goeie manier op voorsprong. Dan vind ik dat we tien, vijftien minuten te veel op safe spelen, te weinig vooruit denken en dan krijg je uit het niks twee goals binnen. Wat dan superbelangrijk is, is de reactie achteraf en daar ben ik nog het meest van alles blij om. Niemand liet het hoofd hangen, geen gedoe onderling, gewoon direct beginnen strijden om de zaak recht te zetten. ‘t Is belangrijk dat je dat kan brengen in topmatchen.”
 1. "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconferentie met bloedneus
  Play
  voetbal

  "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconfe­ren­tie met bloedneus

 2. België staat onder druk in coëfficiëntenranking om Europees voetbal
  Play

  België staat onder druk in coëfficiën­ten­ran­king om Europees voetbal