Photo News
Volledig scherm
© Photo News

K11 plant aanval tegen BeNeLeague: naar competitie met 20?

Jupiler Pro LeagueTerwijl de G5 de BeNeLeague bestuderen, plannen de kleine clubs een tegenoffensief. Ze zoeken een meerderheid om naar een competitie met 20 clubs te gaan.

33 reacties

 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Als men wil vergelijken met de grote landen waar men 20 ploegen in eerste heeft, moet men dat maar eens vertalen naar België toe. Dan komt men aan drie tot vier ploegen in eerste klasse. De twintigste ploeg uit België is vergelijkbaar met een ploeg uit vierde klasse in een groot voetballand. De enige oplossing is een competitie met minder ploegen en met meer dalers in eerste en dus ook met meer stijgers in tweede klasse.
 • jozef van riel

  1 jaar geleden
  Denk niet dat de BeNe liga DE oplossing is om de financiële kloof met de top te dichten. De wedstrijden internationaal verkocht krijgen. Daar ligt de sleutel. Kijk naar de Engelse Premier League. Te zien over heel de wereld en kassa kassa! De nr.20 krijgt meer dat het totale TV bod in België ong. 100 milj. pond!!
 • Geert Thijs

  1 jaar geleden
  Gewoon 18 clubs 1ste is kampioen en doet AUB de VAR weg laat de scheids de scheids zijn
 • Gunter De Cock

  1 jaar geleden
  Terug zoals vroeger, 18 clubs en de eerste is kampioen, Simpel toch!!
 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  Het play off systeem is kassa,kassa. Niet meer en niet minder. En vele (top-) clubs hebben die centen meer dan nodig, om in Europa op een bescheiden manier toch een beetje te kunnen meedraaien.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne
  Play

  Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne

 2. Bekijk hier de samenvatting van Dortmund-Manchester City
  Play
  Champions League

  Bekijk hier de samenvat­ting van Dort­mund-Manchester City