Charles De Ketelaere en Lior Refaelov in de heenwedstrijd.
Volledig scherm
Charles De Ketelaere en Lior Refaelov in de heenwedstrijd. © BELGA

In het teken van goud: Club versus Anderlecht is laatste grote podium voor kandidaten Gouden Schoen

11 reacties

 • Lander Steppe

  5 maanden geleden
  Tissoudali gouden schoen
 • rudy de clerck

  5 maanden geleden
  Anderlecht een gouden schoen , zwanst nu niet hé , in België verdiend er geen enkele voetballer de gouden schoen , hier mikken ze altijd op de enkels…
 • Lois Verdonk

  5 maanden geleden
  Heeft Anderlecht een speler in de top 20 ?
 • jos kenis

  5 maanden geleden
  Voor de beste Nederlandse voetballer zou ik voortaan een Gulden Klomp uitreiken, naar analogie met de Ebbenhouten Schoen.
 • Rik Cappelle

  5 maanden geleden
  Ieder jaar wordt de Gouden Spike uitgereikt. Nog een geluk dat we er ene geneutraliseerd hebben of die zou net als de voorbije 20 jaren nog veel lachwekkender geweest zijn dan de Gouden Schoen.
 1. Kompany viert met vader Pierre en krijgt “iets drinkbaars” voor verjaardag, Vanhaezebrouck: “Proficiat, Anderlecht”
  Play
  Jupiler Pro League
  15

  Kompany viert met vader Pierre en krijgt “iets drinkbaars” voor verjaardag, Vanhaeze­brou­ck: “Proficiat, Anderlecht”

  Groot was de opluchting bij Anderlecht. Van een leien dakje ging het niet in het Guldensporenstadion (2-3), wel parkeerde paars-wit zich in de top vier. Ten koste van AA Gent. Vanhaezebrouck, na de 5-0 tegen OHL: “Volkomen terecht. Zij waren constanter dan ons. Proficiat, Anderlecht.” Kompany, die snel na de match zijn vader Pierre in de tribunes opzocht en gefêteerd werd in de kleedkamer voor zijn 36ste verjaardag, loofde de mentale weerbaarheid van zijn elftal. “Ik ben toch meer tevreden dan opgelucht.”
 2. Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”
  Jupiler Pro League
  34

  Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”

  Met een kwinkslag reageerde Felice Mazzu op de stoute uitspraak van Bart Verhaeghe. De Club-voorzitter had tijdens de Brugse titelviering gezegd dat zij niet tegen Union kampen, maar wel tegen Brighton, “een club veel rijker dan wij”. Mazzu: “Dan ben ik blij met onze tweede plaats in de Premier League.” Ook Philippe Bormans, de CEO van Union, reageerde: “Wij zijn een sportief project, geen financieel project.”
 3. Union krijgt forfaitzege na gestaakte match tegen Beerschot: “Er is met de ketting van een kettingzaag gegooid”
  Play
  Belgisch voetbal
  91

  Union krijgt forfaitze­ge na gestaakte match tegen Beerschot: “Er is met de ketting van een ketting­zaag ge­gooid”

  Union mag zich drie punten rijker rekenen. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal deed gisteren uitspraak na de gestaakte match van zondag. Zoals verwacht legt het Beerschot een forfaitnederlaag op. Hiermee wordt de vordering van het Bondsparket gevolgd. Union start zo met drie punten voorsprong op Club aan de play-offs. De zitting bracht ook heel wat opvallende details aan het licht, zo zou er met de ketting van een kettingzaag zijn gegooid richting politie en Unionfans, maar ook met muntstukken, bakstenen, flessen en aanstekers.