Volledig scherm
© belga
1
EINDE
1
  • Sekou Cissé 45'
  • Felipe Gedoz 45'+1'

Herbeleef hoe arbitrale beslissingen aan basis lagen van draw in Genk-Club

Cristal Arena (14u30)Scheids: Alexandre BoucautHoeveel nieuwkomers in basis bij Club?'Okri' speelt waarschijnlijk gewoon voor Genk

Liveblog

 geen nieuwe berichten

2e helft afgefloten
Het zit erop! Genk kwam in extremis nog goed weg na hands in de eigen zestien van Castagne, maar Boucaut wilde van geen strafschop weten. 1-1 dus!

Gele kaart Benjamin De Ceulaer

Gele kaart Thomas Meunier

Davy De fauw komt in de plaats van Felipe Gedoz

Vazquez loopt de zestien in, maar stopt en grijpt naar de hamstring. Uiteindelijk lijkt de Spanjaard wel gewoon verder te kunnen.

Volledig scherm
© photo_news
Volledig scherm
© belga
Volledig scherm
© photo_news
Volledig scherm
© BELGA

Siebe Schrijvers komt in de plaats van Tornike Okriashvili

Gele kaart Obbi Oularé

Volledig scherm
© belga

Izquierdo vindt de slim lopende Oularé, maar de zoon van de voormalig Genk-coryfee Souleymane viseert het zijnet. Stevige bonk overigens, de jonge spits.

Gele kaart Tornike Okriashvili

Mboyo krijgt even wat ruimte op de rand van de zestien, maar hij besluit over de kooi van Ryan. De vaart is even uit de wedstrijd verdwenen.

Obbi Oularé komt in de plaats van Nikola Storm

Gele kaart Mathew Ryan
Ryan is het niet eens met de beslissing van de lijnrechter, en trapt de bal nogal opzichtig in diens richting. Geel is dan ook zijn deel.

Benjamin De Ceulaer komt in de plaats van Sekou Cissé

José Izquierdo komt in de plaats van Waldemar Sobota

Storm naast!
Wat een dot van een kans voor Storm, zeg! Gedoz behoudt prima het overzicht, waarna de blonde aanvaller moederziel alleen mag aanleggen van in de zestien. Zijn poging gaat er echter naast...

2e helft op gang gefloten
We zijn er opnieuw aan begonnen. Wie trekt de wedstrijd naar zich toe?

1e helft afgefloten
Boucaut fluit het eerste bedrijf tot het verleden. Een matige eerste helft, waarin het venijn vooral in de staart zat. Cissé kopte knap raak, Gedoz deed het Genks feestgedruis al even gauw verstommen.

Volledig scherm
© belga
Volledig scherm
© belga
Volledig scherm
© belga

GOAL!! 1-1 Felipe Gedoz!!
Ongelofelijk, maar daar is meteen ook de 1-1! Vazquez ziet zijn heerlijke poging op de lat stranden, maar Gedoz weet, vanuit buitenspel weliswaar, wel raad met de rebound. 1-1 dus, wat een knotsgek slot van deze eerste helft!

Volledig scherm
© belga

GOAL!! 1-0 Sekou Cissé!!
Op slag van rusten komt Genk dan toch op voorsprong! Kapitein Buffel gooit de bal uitstekend voor doel, waar Cissé heerlijk raak kopt: 1-0!

Nu toch nog een keertje Genk. Cissé ziet Buffel lopen, en bedient die dan ook met een prima pass. De kapitein kan echter te weinig doen met zijn aangeven.

Volledig scherm
© belga
laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Deze middag krijgen we met Genk-Club Brugge de meest interessante affiche van de speeldag voor de kiezen. Het is vooral uitkijken naar de nieuwe namen bij de West-Vlamingen. "Er zullen nieuwkomers spelen", was Michel Preud'homme vrijdag duidelijk over de match in Genk. "Niet allemaal of misschien niet van het begin. We zullen zien." Met Gedoz, Izquierdo en Vormer heeft MPH drie zomeraanwinsten die hun debuut kunnen vieren. Silva trainde enkel gisteren en vandaag mee, Brodic heeft nog wat tijd nodig. MPH kan dan weer geen beroep doen op Castillo en De Sutter, dus is het aannemelijk dat Vázquez weer diep zal spelen: "Vázquez heeft dat goed gedaan in Zürich. Maar ook Oulare traint weer mee en ik heb nog opties", refereert Preud'homme wellicht aan Storm.

Door de vele nieuwe gezichten bij blauw-zwart was het voor Genk-coach McLeish niet makkelijk om zich voor te bereiden op de topper. "We hebben videobeelden van iedereen, ook van de nieuwkomers bij Brugge, maar het klopt dat de voorbereiding niet ideaal was. Zeker thuis moeten we dus uitgaan van eigen sterkte. Elke ploeg die na een wedstrijd op ons veld weer de bus opstapt, moet het gevoel hebben dat ze één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen hebben gespeeld. Dat is de mentaliteit die ik deze groep wil bijbrengen."

Bij Genk was er deze week misschien wel sprake van het 'geval-Okri'. Na zijn driedaagse op de luchthaven van Istanboel keerde Tornike Okriashvili uiteindelijk terug naar ons land. Genk-coach Alex McLeish zat heel erg verveeld met de zaak. "Wiens schuld dit is, weet ik niet, maar dit is onaanvaardbaar", zei de Schot. Toch is de kans groot dat de Georgiër aan de wedstrijd start.

Hoe brengt het nieuwe Club het er vanaf in Limburg? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!

Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
55%
45%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
5
2
Vrije trappen
24
9
Overtredingen
8
18
Buitenspel
1
6
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
3
6
Gered door de doelman
5
2
Schoten naast
4
8
Terug naar boven

Opstelling

4-4-2
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven