Lorin Parys.
Volledig scherm
PREMIUM
Lorin Parys. © Jonas Roosens / BELGA

Helpt Lorin Parys het taboe rond homoseksualiteit in profvoetbal doorbreken? “Alleen de rotte appels maken het moeilijk om zich te outen”

VoetbalKersvers Pro League-CEO Lorin Parys verhult zijn homoseksuele geaardheid niet. Al is dat in het (top)voetbal nog een taboe. Volgens LGBTQ+-vereniging ‘Wel Jong Niet Hetero’ helpt zijn aanstelling een opener voetbalklimaat: “Al zal het niet per se profs triggeren om zich te outen.”

4 reacties

 • rik Schoonjans

  11 maanden geleden
  Politiek of gene politiek, Lorin is altijd recht voor de raap geweest .
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Spijt me maar zijn homo zijn heeft niets met het voetbal te maken. Zijn politieke keuze des te meer. Als een politieker baas van de voetbal wordt, gaan we de toer op van de post en de andere overheidsbedrijven...naar de afgrond. Politiek en haar benoemingen zijn zelden een garantie voor goed bestuur, achter kamertjes bestuur in begrepen. Homo zijn zal daar niets aan veranderen.
 • Rudi Met den Ancxt

  1 jaar geleden
  Is dat zo belangrijk? Je moet trainen en voetballen in de eerste plaats
 • Marleen Sauvillers

  1 jaar geleden
  Fijne, fiere man.Een groot talent. Heel niks te maken met homoseksualiteit te maken. Maar gewoon uw eigen zijn .Dat blijft ook het langste duren. Ik wens hem veel succes.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.