Hasi vastberaden, maar ook voorzichtig: "We weten dat Brugge een lepe ploeg is"

VideoHet mes op de keel is veel gezegd, maar Anderlecht kan zich zondag thuis tegen Club Brugge geen nederlaag veroorloven. Enkel drie punten zijn goed genoeg, dat beseft ook trainer Besnik Hasi. En de coach van paarswit gelooft ook vol in een triomf, al is hij wel op zijn hoede voor de kwaliteiten van de rivaal uit Brugge.

 1. Preud'homme staat scherp: "Spektakel, wat is dat? Dat iedere ploeg 15 kansen krijgt?"
  Play
  Video

  Preud'hom­me staat scherp: "Spektakel, wat is dat? Dat iedere ploeg 15 kansen krijgt?"

  De veldslag tegen AA Gent werd glansrijk gewonnen, maar kan Club Brugge ook eens punten pakken in het hol van de Brusselse leeuw? Tegen Anderlecht wil het de voorbije jaren maar niet lukken. Alleen is het geloof bij blauwzwart in een goed resultaat nooit groter geweest dan nu. Ook Michel Preud'homme leeft ontspannen toe naar de klassieker, maar ondanks zijn schorsing staat hij wel messcherp.
 2. STVV houdt met tien man stand tegen Cercle: nieuwkomer Hayashi maakt de enige goal van de wedstrijd
  Jupiler Pro League
  2

  STVV houdt met tien man stand tegen Cercle: nieuwkomer Hayashi maakt de enige goal van de wedstrijd

  Sint-Truiden maakte een einde aan drie weken met enkel verliesmatchen en ging op Cercle Brugge met de volle buit aan de haal. Een gigantisch mistasten van Didillon vroeg in de wedstrijd kostte de Vereniging alweer dure punten. Zelfs na een halve match met een man meer (na de uitsluiting van Reitz) kon groen-zwart de derde verliespartij op rij niet meer afwenden. Sint-Truiden wipt over Cercle, dat andermaal voor een lang seizoen in de kelder van de klassering moet gaan vrezen.
 3. Jelle Vossen komt er met 1 speeldag schorsing vanaf na armslag en rode kaart tegen Cercle
  Play
  Jupiler Pro League
  28

  Jelle Vossen komt er met 1 speeldag schorsing vanaf na armslag en rode kaart tegen Cercle

  Jelle Vossen wordt één speeldag effectief geschorst na zijn rode kaart afgelopen weekend. Hij krijgt twee speeldagen voorwaardelijke schorsing en een boete van 2.000 euro. Dat heeft het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal beslist. Het Bondsparket had nochtans een zwaardere straf van drie speeldagen en een boete van 3.000 euro gevorderd tegen de spits van Zulte Waregem.