Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

'Grote Drie' die samen nog eens winnen, dat was al héél lang geleden

Zulte Waregem-Standard (2-3), Anderlecht-OH Leuven (3-2) en KV Mechelen-Club Brugge (1-4), an sich niks bijzonders zou je zeggen, ware het niet dat het al van speeldag twee (!) geleden was dat de drie klassieke titelpretendenten nog eens op dezelfde speeldag mochten juichen. De voorbije 15 matchen liet altijd een van de 'Grote Drie' het serieus afweten, niet zelden de Rouches. Of Club Brugge, dat op verplaatsing o zo pover scoort dit seizoen.

 1. Buffalo's winnen op een diefje in Genk na klasseflits Milicevic
  Video

  Buffalo's winnen op een diefje in Genk na klasse­flits Milicevic

  Sprankelend was het vandaag eens niet bij AA Gent. Op bezoek bij Racing Genk, de laatste weken weggezakt in het klassement, hadden de Buffalo's genoeg aan een flits van Danijel Milicevic (0-1) om met de drie punten te gaan lopen. De Zwitserse strateeg nam met een heerlijke knal Laszlo Köteles te grazen. Genk drukte nadien de landskampioen terug, maar tot huizenhoge kansen leidde dat niet. Een overwinning op een diefje, het mag ook wel eens.
 2. Negen Rouches bibberend naar tweede uitzege
  Video

  Negen Rouches bibberend naar tweede uitzege

  Al bibberend en bevend. Zo pakte Standard vandaag zijn tweede uitzege van het seizoen. Een kwartier voor tijd leken de Rouches, op dat moment nochtans al met tien na een tweede gele kaart voor Trebel, in Waregem op weg naar de overwinning. Een oliedom rood karton voor Goreux en de aansluitingstreffer van Verboom zorgden nog voor een ongemeen spannend slot. Zulte Waregem zette nog alles op alles, maar kon het mirakel niet voltrekken: 2-3.