Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Genk en Kortrijk leggen klacht neer en azen op forfaitzege: “‘De bal rolt toch?’ zei de ref. Ja natuurlijk, een bal is rond”

Jupiler Pro LeagueOostende en Moeskroen hebben er niet alles aan gedaan om hun veld speelklaar te krijgen, zo luidt de officiële klacht die KV Kortrijk en Racing Genk hebben neergelegd bij de KBVB. Beide clubs gingen zaterdag in de sneeuw onderuit en hopen via de Geschillencommissie alsnog de drie punten te pakken.

33 reacties

 • Claude Rens

  3 maanden geleden
  Als de scheidsrechter oordeelt dat het veld bespeelbaar is, wordt er gespeeld. Als de scheidsrechter oordeelt dat het veld onbespeelbaar is en er bewezen wordt dat de thuisploeg niet alles in het werk heeft gesteld om het veld speelklaar te maken dan kan een 0-5 overwinning door het bevoegd comité uitgesproken worden.
 • Raoul Van Bulck

  3 maanden geleden
  Proficiat Charleroi, in het zuiden dragen ze hun nederlaag wel alhoewel zij ook voor hun klassering beter gewonnen hadden.
 • Ronny Van Exe

  3 maanden geleden
  Ik herinner mij nog een wedstrijd bij de miniemen (11j) op sv waregem waar we tot aan de enkels in de sneeuw toch de volle wedstrijd speelden , enkel de lijnen werden vrij gemaakt maar nu zijn het profs en als er 1 bobbeltje op het veld is kan er niet meer gespeeld worden.
 • Peter Prosper

  3 maanden geleden
  Moeskroen volgde niet het reglement. Dit ondergesneeuwd aardappelveld met modderstroken voor de goal, waarin met zich vastliep, hoort niet in deze tijden in eerste klasse. De wedstrijd laten herspelen in normale omstandigheden zou aanvaardbaar zijn. Anders wordt het 0-5, conform de geldende regels, en niet meer de reglementen van 50 jaar geleden.
 • GILBERT MEYNS

  3 maanden geleden
  niveau van het Belgisch prof voetbal
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Benzema zet Real in Clásico met geweldig hakje op voorsprong
  Play

  Benzema zet Real in Clásico met geweldig hakje op voorsprong

 2. Van den Bergh danst niet uit respect voor overleden prins Philip
  Play

  Van den Bergh danst niet uit respect voor overleden prins Philip