photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Ex-coaches geven Genk tips: "Hou de kern samen" - "Maar neem er een doelman bij"

Er zit muziek in Racing Genk, maar de Limburgers moeten zich na de nederlaag tegen AA Gent wel schikken in de rol van scherprechter. Wat is er nodig om volgend seizoen een bijrol in te ruilen voor een hoofdrol? We vroegen het aan twee ex-coaches, Aimé Anthuenis (72) en Sef Vergoossen (68), die weten wat het is om kampioen te worden met Genk.

 1. Hotic zet Cercle met geweldige goal op weg naar 2-0-zege tegen Seraing, Bruggelingen pakken 12 op 12
  Jupiler Pro League
  2

  Hotic zet Cercle met geweldige goal op weg naar 2-0-zege tegen Seraing, Bruggelin­gen pakken 12 op 12

  Wie kan Cercle Brugge afstoppen? De Vereniging bolt lustig verder weg van de degradatiezone. Tegen een onmondig Seraing werd de klus tijdens een sterke eerste helft al geklaard. Met 12 op 12, waarbij de perfecte 9 op 9 sinds het aantreden van Dominik Thalhammer als opvolger van Yves Vanderhaeghe, klimt Cercle nu zowaar naar een tussentijdse gedeelde elfde plaats naast Racing Genk. Wie dat een maand geleden had voorspeld, was in een instelling gestopt.
 2. Neto bezorgt tien Buffalo's vanop elf meter zege tegen inspiratieloos Genk
  Video

  Neto bezorgt tien Buffalo's vanop elf meter zege tegen inspiratie­loos Genk

  Racing Genk heeft vanavond een unieke kans laten liggen om naar de derde plaats te springen. In de eigen Cristal Arena werd met 1-2 verloren van AA Gent. De Buffalo's moesten bij een 1-1 tussenstand op slag van rust met tien verder, maar daar profiteerde de thuisploeg nooit van. In de slotminuten bezorgde Renato Neto zijn ploeg alsnog de zege vanop de stip. Genk mag zijn titelambities opbergen, de kloof met de derde plaats van Gent bedraagt nu vijf punten. De Buffalo's doen weer helemaal mee. Zij staan met 38 punten naast Anderlecht, op drie punten van leider Club.
 1. Van wereldgoals op de Bosuil tot doelpuntenkermis in Mechelen: bekijk hier alle hoogtepunten van speeldag 19
  Play
  Jupiler Pro league

  Van wereld­goals op de Bosuil tot doelpunten­ker­mis in Mechelen: bekijk hier alle hoogtepun­ten van speeldag 19

  Spektakelrijke 19de speeldag in de Jupiler Pro League. Club Brugge won met 1-4 op het veld van OH Leuven, terwijl AA Gent met 4-3 onderuit ging in Mechelen. De wedstrijden van donderdag werden gekruid met absolute wereldgoals - de pegels van Nainggolan en Keita moet u echt gezien hebben. De samenvattingen van alle wedstrijden kan u hieronder bekijken!
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.