Volledig scherm
© BELGA
1
EINDE
0
 • Jelle Vossen 9'

Doelpunt van Vossen levert Zulte Waregem gevleide zege op tegen Moeskroen, 9 op 9 voor Essevee

Jupiler Pro LeagueZulte Waregem begon 2021 zoals het 2020 was geëindigd, met een zege. Essevee klimt daardoor voor het eerst dit seizoen naar de linkerkolom. Puur op karakter sleepte de ploeg van Francky Dury een derde opeenvolgende overwinning uit de brand, ook dat is primeur in deze competitie van Essevee. Het snelle uitvallen van Jelle Vossen, auteur van de vroege winning goal, was echter een serieuze domper op de Waregemse vreugde. Moeskroen was 75 minuten de betere ploeg, maar blijft puntenloos achter op de laatste plaats.

5 reacties

 • frans ornelis

  2 weken geleden
  in voetbal gaat er om de meeste doelpunten maken er staat nergens in het reglement dat men dominant moet zijn om een wedstrijd te winnen wie meest scoort wint en de rest is bla bla
 • Jan Opdebeke

  2 weken geleden
  Georges de veeka heeft ook onverdiend gewonnen, daar beter?
 • Georges Vande Velde

  2 weken geleden
  Hopelijk speelt ZW volgend seizoen in 1B. Hoe durf je thuis tegen Moeskroen dergelijk spel spelen. Als supporter van ZW ( best dat er geen publiek was) kan je toch nooit tevreden zijn ondankie 1-0 winst. Triestig,armoedig volgend seizoen iets lager voor dat afbraakvoetbal !
 • Emanuel de Landheer

  2 weken geleden
  Komaan Zulte vanwege een Club supporter!
 • Frank Coussement

  2 weken geleden
  Als Club supporter blijf ik je het beste wensen Jelle.
 1. De knappe opener van Dost, zuur verlies Anderlecht, penaltymisser Holzhauser: alle beelden speeldag 20
  Play
  Jupiler League

  De knappe opener van Dost, zuur verlies Anderlecht, penaltymis­ser Holzhauser: alle beelden speeldag 20

  Nieuw jaar, zelfde winnaar van de speeldag: Club Brugge. Terwijl RC Genk, Antwerp en Anderlecht verloren, zegevierde blauw-zwart. Op Stayen scoorde de nieuwe Nederlandse spits Bas Dost al machtig in minuut 13. Anderlecht kreeg na een late penalty tegen het deksel op de neus in Leuven, Genk betaalde een barslechte tweede helft in Kortrijk cash. En een ontluisterend zwak Antwerp kreeg geen voet aan grond bij KV Mechelen. Ook Charleroi verloor in Oostende (3-2). Onderin deden Cercle en Moeskroen slechte zaken. Maandagavond is er nog Standard - Waasland-Beveren en het debuut van Mbaye Leye als coach van de Rouches.
 1. Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”
  Play
  Jupiler Pro League
  28

  Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”

  OH Leuven haalde een 2-0 achterstand op en klimt voorbij Anderlecht naar de vierde plaats, Zulte Waregem ziet zijn zegereeks afgebroken. Maar daar ging het na de wedstrijd in het Regenboogstadion totaal niet over. De voor Leuven beslissende strafschop was hét gespreksonderwerp. En dan vooral de beslissing van ref Vergoote om op aangeven van de VAR de elfmeter te laten hernemen nadat Louis Bostyn de eerste poging van David Hubert had gered.
 1. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"

 2. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk