Sven Kums probeert Ruud Vormer van de bal te zetten, maar dat lukt niet. Een exemplarisch beeld van de competitie tot nu toe.
Volledig scherm
Sven Kums probeert Ruud Vormer van de bal te zetten, maar dat lukt niet. Een exemplarisch beeld van de competitie tot nu toe. © Photonews

Deze 10 dingen moet je onthouden na 21 speeldagen in de Jupiler Pro League

Jupiler Pro LeagueDe reguliere competitie ligt al voor 70% achter ons. In 2018 wachten er nog 9 matchen (voor KVO en Genk nog 10) om PO1 te halen of degradatie te vermijden. Voor we de winterstop induiken: 10 statistieken over de eerste seizoenshelft.

13 reacties

 • jammy cappon

  3 jaar geleden
  Didier, Degryse kon vroeger ook niet mee bij PSV, was hij daarom een slechte voetballer? Idem voor Boskamp. Het is dit jaar dat telt en een voetballer evolueert.
 • Danny De Braekeleer

  3 jaar geleden
  11 punten voor op de 2de,Vormer op weg naar de gouden schoen+assisten-koning,kans dat Diaby topscorer word als hij zo doorgaat....ik begrijp de frustraties van sommigen....maar het eindresultaat is wat echt telt,dus voetjes op de grond houden!
 • didier de coster

  3 jaar geleden
  ik onthou gewoon dat vormer ne gewone speler is en niet meekon in nederland
 • Straight on No way back

  3 jaar geleden
  en zonder de puntendeling waren we al kampioen voor dat de play offs starten! Maar ja daar zitten anderen tussen zoals Dewitte, Collin en Vanderstock die het liever zien met verdiende punten af te nemen, kwakkels.
 • frankie bressinck

  3 jaar geleden
  Ja die samenvatting is zeer juist. Brugge verdiend leider en de rest is zeer matig. Alleen het klassement, punten ontnomen door de ref is niet opgenomen, daarin is Standard leider met zeker 6 punten die ze meer verdienden!
 1. De knappe opener van Dost, zuur verlies Anderlecht, penaltymisser Holzhauser: alle beelden speeldag 20
  Play
  Jupiler League

  De knappe opener van Dost, zuur verlies Anderlecht, penaltymis­ser Holzhauser: alle beelden speeldag 20

  Nieuw jaar, zelfde winnaar van de speeldag: Club Brugge. Terwijl RC Genk, Antwerp en Anderlecht verloren, zegevierde blauw-zwart. Op Stayen scoorde de nieuwe Nederlandse spits Bas Dost al machtig in minuut 13. Anderlecht kreeg na een late penalty tegen het deksel op de neus in Leuven, Genk betaalde een barslechte tweede helft in Kortrijk cash. En een ontluisterend zwak Antwerp kreeg geen voet aan grond bij KV Mechelen. Ook Charleroi verloor in Oostende (3-2). Onderin deden Cercle en Moeskroen slechte zaken. Maandagavond is er nog Standard - Waasland-Beveren en het debuut van Mbaye Leye als coach van de Rouches.
 1. Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielerseizoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen" Wielrennen

  Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielersei­zoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"

 2. Hein Vanhaezebrouck na amper 10 op 21 met AA Gent: “Neen, ik heb de opdracht niet onderschat”
  Play

  Hein Vanhaeze­brou­ck na amper 10 op 21 met AA Gent: “Neen, ik heb de opdracht niet onderschat”