De licentiedocumenten van de clubs uit 1A onder de loep.
Volledig scherm
PREMIUM
De licentiedocumenten van de clubs uit 1A onder de loep. © Shutterstock / photastic

DE LICENTIE-FILES. 10 opvallende passages uit de 151 pagina’s: clash over Edmilson, de boete van Beerschot en mysterie rond KVO-keeperstrainer

Jupiler Pro LeagueHet angstzweet is opgedroogd bij de meeste clubs – hun licentie-examen is afgelopen. Enkel KV Oostende en Moeskroen hebben geen zekerheid en trekken naar het BAS. De documenten die woensdag werden vrijgegeven telden 151 pagina’s. Daaruit: een paar opvallende zaken. Van de geplande transfer van Yaremchuk over de boete van Beerschot en de clash rond Edmilson tot de kapitaalsinjectie van Waasland-Beveren.

7 reacties

 • Patrick Brusseel

  3 weken geleden
  Jozef, het zijn de clubs zelf die betwistingen moeten mededelen aan de commissie. De commissie vermeldt die maar kan daar geen standpunt over innemen wegens onbevoegd. Trouwens, betwistingen voor arbeidsrechtbank of over BTW, RSZ slepen dikwijls lang aan maar worden ook vaak gewonnen door de clubs.
 • Pedro De Geest

  3 weken geleden
  Een dringende doorlichting van het ganse Europees voetbal dringt zich op. Niet de helft van de clubs is financieel gezond.
 • Erwin Van Roy

  3 weken geleden
  Tja Ludo Scheepmans dan spelen we geen voetbal meer in België en waarschijnlijk in heel de wereld
 • ludo scheepmans

  3 weken geleden
  Wie een grote schulden berg heeft en niet weg gewerkt krijgt geen licentie. En niet zoals nu
 • Rik Ledoux

  3 weken geleden
  Licenties zijn er gekomen om gezonde clubs te maken. Clubs zijn zieker dan ooit. Ofwel in buitenlandse handen ofwel boven hun stand.
 1. Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Giro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"
  Play

  Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Gi­ro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"

 2. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"