Lorin Parys, CEO van de Pro League.
Volledig scherm
Lorin Parys, CEO van de Pro League. © Photo News

Dan toch geen Pro League-stemming over competitieformat morgen, wel nieuw overleg

Jupiler Pro LeagueDe Pro League zal morgen dan toch niet stemmen over de competitieformule in het Belgisch profvoetbal. Wel komt er opnieuw overleg, een kleine overwinning voor de kleine clubs. Zij wilden ook stemmen voor een competitie met achttien ploegen in 1A en niet enkel over een eerste klasse met veertien en een tweede klasse met achttien clubs. 

7 reacties

 • patrick nijs

  2 maanden geleden
  @frank. Studies hebben bewezen dat eerlijke verdeling van tv-gelden zoals in Premier League het meeste spanning garandeert. Zakken is daar zoals hier geen doodvonnis. Of wil je een Play Off gedrocht verderzetten? Dan is de kampioen voor de volgende 5 jaar gekend: CLUB Brugge, zij worden dan rijker en rijker..
 • Jean DE BRUYNE

  2 maanden geleden
  Van Parys hier zie je al dat u onbekwaam bent
 • daniel christiaens

  2 maanden geleden
  Reactie van Frank Waeghe is belachelijk. Ook met play-offs betekenen topploegen niets in Europa, dus de meerwaarde is nihil en enkel een geldmachine voor de G5 (of G6). Nu wou men de puntendeling van PO1 afschaffen maar het systeem behouden. Voorstel om met 18 clubs te spelen, 2 rechtstreekse degradanten, één barragist met derde uit 1B lijkt me fair. En dan is er meer ruimte voor Europees voetbal en de beker kan heropgewaardeerd worden.
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Belgie is gewoon te klein voor zoveel profclubs. De sponsorvijver is te klein. 16 profclubs is m i een absoluut maximum dat leefbaar is. De rest kan niet leven zonder al dan niet geoorloofde steun, ook van lokale overheden( zie Moeskroen) via diverse niet al te klare constricties.
 • Leo Van Rillaer

  2 maanden geleden
  Tja Frank, wat was er mis met de formule van 16 clubs, 2 dalers en de kampioen gekend na 30 speeldagen. Of zijn al die andere landen waar er op een normale manier aan competitie wordt gedaan dan achterlijk? En hebben die uitvinders van de play-offs zo goed gepresteerd in Europa dat de coëfficient zienderogen gedaald is?