Volledig scherm

Competitie afgelopen: Club Brugge kampioen, werkgroep moet bepalen of Bekerfinale en finale in 1B nog kunnen

Jupiler Pro LeagueDe competitie in de Jupiler Pro League dient omwille van de coronacrisis per direct te worden stopgezet. Dat is de unanieme aanbeveling van de Raad van Bestuur van de Pro League, en dient te worden bekrachtigd op de Algemene Vergadering van 15 april waarin alle 24 profclubs een stem hebben. De huidige rangschikking is definitief waardoor Club Brugge kampioen is en AA Gent als vicekampioen naar de voorrondes van de Champions League mag. Een werkgroep moet nu bestuderen of de Bekerfinale en de finale in 1B nog kunnen gespeeld worden, wat belangrijk is voor de toekenning van een rechtstreeks Europese ticket en de degradatie/promotie.

105 reacties

 • Tom Vercauteren

  3 jaar geleden
  Terecht en volgend jaar met achttien ploegen want Waasland Beveren kon zich nog redden als ze wonnen van Gent
 • Marko Decandt

  3 jaar geleden
  Nico Dakman, na halvering van de punten 7. En dan nog met 10 wedstrijden te gaan, tegen de top 6, waar Brugge eerlijk gezegd dit seizoen niet zonder slag of stoot (en VAR), zonder probleem van kon winnen. En de dip die Brugge ook meestal heeft tijdens de PO's, was dit seizoen nog niet gewonnen voor Brugge.
 • Roland Vanrafelghem

  3 jaar geleden
  In feite kan de bekerfinale en de finale in 1B allebei gespeeld worden op dezelfde moment., ergens juist voor het nieuwe seizoen .Men zal rekening moeten houden met verlof - transfers - en voorbereiding. Maak het niet moeilijk en ga voor 20 ploegen , en geen play-offs meer . Wanneer zal er weer kunnen gespeeld worden met publiek , de virus moet volledig weg zijn en stabiel voor iedereen .En niet te vergeten de landen rondom ons !
 • Vannuffel Jos

  3 jaar geleden
  @ Roland Meerten, maar al veel vaker is de leider uit de reguliere competitie ook kampioen geworden.
 • Erik Audenaert

  3 jaar geleden
  Brugge terechte kampioen . Wie dit niet aanvaard als supporter van een andere club moet dringend een andere sport kiezen waar hij/zij naar gaat kijken maar zeker geen voetbal meer in 1A .
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.