BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Antwerp ANT
1
EINDE
3
Club Brugge CLU
 • 19' Goal Michael Frey
 • Hans Vanaken Goal 49'
 • Jack Hendry Goal 64'
 • Sargis Adamyan Goal 66'

Club Brugge pakt derde landstitel op rij na ommekeer in tweede helft tegen Antwerp

Jupiler Pro LeagueClub Brugge mag de champagnekurken laten knallen. De achttiende landstitel in Clubs geschiedenis is officieel binnen, na 1-3 winst op de Bosuil. Een gretig Antwerp deed het blauw-zwart niet cadeau, maar finaal bleek de ploeg van trainer Alfred Schreuder dodelijk efficiënt.

67 reacties

 • Bram Raes

  9 maanden geleden
  Nog een geluk voor Brugge dat de play-off bestaat , anders was de kampioen al lang bekend:)
 • nico baelde

  9 maanden geleden
  Club kampioen maar eerlijkheid gebiedt mij te vermelden dat ook Union de titel zou verdiend hebben. Hopelijks nu goede geslaagde transferts en worden zij die vertrekken goed vervangen. Als clubsupporter willen we dominant aanvallend voetbal!
 • Juan Van Ranst

  9 maanden geleden
  Ik vraag het mij al 3 maanden af, waarom mag een Jack Hendry niet meer meedoen? Doelgericht,goede inspeelpas,verdedigend sterk en leidersfiguur. Het argument v.d 2 rode kaarten is een stok om te slagen. Die 2e gele kaart voor onbewuste hands was een grap.
 • Annemie Bollen

  9 maanden geleden
  Proficiat aan Mignolet. Die heeft in zijn eentje Brugge aan de titel geholpen. Topkeeper, altijd geweest. Zonder Simon, en dat is zijn verdienste, had Brugge nooit maar ook nooit kampioen geweest. Als ploeg verdiende alleen Union de titel en geen enkele andere.
 • Wim Van den Bossche

  9 maanden geleden
  Club Brugge supporter maar eerlijk Union verdiende de titel. Brugge heeft vaak te weinig laten zien.
 1. Marc Degryse genoot met volle teugen van “machine” Genk: “El Khannouss en Trésor kwamen Anderlecht tonen wat écht talent is”
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  12

  Marc Degryse genoot met volle teugen van “machine” Genk: “El Khannouss en Trésor kwamen Anderlecht tonen wat écht talent is”

  Onze huisanalist Marc Degryse schenkt in zijn terugblik op het voorbije voetbalweekend aandacht aan Genk en Union, volgens hem “zonder enige twijfel de twee beste ploegen”. “Het verschil tussen Genk en Anderlecht was imméns. Al wat Genk heeft - intensiteit, duelkracht, evenwicht - dat mist Anderlecht.” Daarnaast heeft Degryse het ook over de topper tussen Club en Antwerp - “die viel wat tegen” - en over het wangedrag van supporters. “Het is aan de Pro League om ervoor te zorgen dat die mannen de stadions niet meer binnen raken.”
 2. Marc Degryse zag een hoop tekortkomingen bij Anderlecht: “Er is nog veel werk voor Mazzu. Maar ook voor Verbeke”
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  24

  Marc Degryse zag een hoop tekortko­min­gen bij Anderlecht: “Er is nog veel werk voor Mazzu. Maar ook voor Verbeke”

  “Vijf nederlagen op een rij in de Brusselse derby. Jezus Christus.” Onze huisanalist Marc Degryse zag dat de beperkingen en tekortkomingen bij Anderlecht duidelijk zichtbaar waren tegen Union. Te weinig leiderschap, te weinig kwaliteit in en rond de zestien meter. Degryse maakt zich zelfs zorgen over een zomeraanwinst. “Misschien moet Peter Verbeke zelfs nog twee aanvallers halen.”