26 april 1998: Club Brugge kampioen even voor de match op Anderlecht, waarna blauw-zwart de parij ook nog won.
Volledig scherm
PREMIUM
26 april 1998: Club Brugge kampioen even voor de match op Anderlecht, waarna blauw-zwart de parij ook nog won. © BELGA

Club Brugge in 1998 kampioen nog vóór de match in Anderlecht: “Wie zegt dat het bij één glas bleef, is het óf vergeten, óf liegt”

Champions' play-offsDe champagne vloeide nog voor de aftrap, de bus reed de poorten van het Constant Vanden Stockstadion binnen op de tonen van ‘We are the Champions’. Terug naar 1998, wanneer Club Brugge de ’s namiddags verworven landstitel extra glans gaf met een 0-1-zege in Anderlecht: “We waren uitgelaten, maar hebben ons wel gedragen als een grote club.”

0 reacties

 1. Europa kan tóch nog voor Anderlecht... als Genk beker wint én in PO1 zit
  Jupiler Pro League
  21

  Europa kan tóch nog voor Anderlecht... als Genk beker wint én in PO1 zit

  Alwéér een seizoen zonder Europees voetbal voor Anderlecht? Nu het uitgeschakeld is in de beker en de route naar play-off 1 immens lastig is met nog wedstrijden tegen Antwerp en Club Brugge? Niet noodzakelijk, want nog voor aanvang van play-off 2 kan de winnaar ervan - Anderlecht? - al zeker zijn van Europees voetbal. Ironisch genoeg heeft paars-wit dan wel de hulp nodig van Racing Genk. De ploeg die hen nota bene uit de beker knikkerde.
 2. VIDEO. De goals die Club heel dicht bij titel brengen, de winner van Dessers en stevige zeges AA Gent en KVM
  Play
  Jupiler Pro League
  6

  VIDEO. De goals die Club heel dicht bij titel brengen, de winner van Dessers en stevige zeges AA Gent en KVM

  Speeldag vier van de play-offs en eindelijk is daar de eerste zege van Club Brugge. Meteen goed om blauw-zwart op één puntje van de landstitel te brengen - donderdag op het veld van Anderlecht? Dat Anderlecht deed een slechte zaak in de strijd om de tweede plaats door zaterdag te verliezen van Genk. In de Europa play-offs ging KV Oostende opnieuw onderuit tegen AA Gent, dat met KV Mechelen lijkt te gaan uitmaken wie het voorrondeticket voor de Conference League in de wacht sleept.