Volledig scherm
© belga
2
EINDE
0
  • Faris Haroun 19'
  • Stallone Limbombe 29'

Antwerp blijft in de race voor play-off 1, Eupen opnieuw rode lantaarn

Antwerp heeft zijn eerste zege in 2018 beet. Eupen werd vrij eenvoudig opzij gezet. De Great Old blijft zo tot de slotspeeldag in de running voor play-off 1. Eupen moet zich volgende week thuis zien te redden tegen Moeskroen. (SJH)

Nabeschouwing

Oude bezems vegen het best. Laszlo Bölöni greep terug naar zijn ploeg die voor de winterstop zo vlot punten raapte. Siani was de enige wintertransfer die een basisplek kreeg en Antwerp raakte weer uit de negatieve spiraal. De Great Old vond zijn automatismen terug en voetbalde zeker niet onaardig. Voor het eerst sinds 9 december kon het thuis nog eens winnen. De eerste helft was erg genietbaar. Het gevaar kwam vooral via de flanken. Limbombe en Rodrigues wervelden. Op het midden was Hairemans altijd aanspeelbaar. De publiekslieveling liet Antwerp opnieuw beter voetballen. Haroun vond zijn goede vorm terug. Owusu kon al na drie minuten de score openen, maar hij kopte de hoekschop van Hairemans over. Rodrigues miste een uitstekende kans op voorzet van Limbombe toen de bal nog net stuiterde. Uiteindelijk brak Haroun de ban. Met zijn linker trapte hij knap overhoeks binnen.

Volledig scherm
© belga

Eupen legde Antwerp weliswaar weinig in de weg. De Panda's speelden niet meteen alsof hun lot ervan afhing. Behalve Luis Garcia haalde niemand echt een redelijk niveau. Eenzame spits Koné kreeg amper een bruikbare bal. Een matig leidende Vertenten hielp Eupen nog wat dieper in de miserie. Buta ging over het been van Valiente, maar net buiten de zestien. Toch besloot de ref de bal op de stip te leggen. Hevig protest bij Eupen en de lijnrechter kwam tussenbeide, maar Vertenten bleef bij zijn foute beslissing. Limbombe zette eenvoudig om en zo zakte Eupen weer naar de laatste plek, want KV Mechelen ging met 2-2 op Sclessin rusten. Bijna liep de schade nog op voor Eupen. Van Crombrugge haalde een uitstekende kopbal van Rodrigues onder de lat uit. De Portugees verdiende nochtans zijn goaltje. Antwerp stond op dat moment virtueel weer in de top zes.

Volledig scherm
© belga

De Great Old bleef aandringen na de rust en duwde echt wel door op zoek naar een derde doelpunt. Hairemans kon twee keer uithalen, maar van Crombrugge was attent. Eupen kwam lange tijd niet in de buurt van Bolat. Tot Ocansey de eerste echte kans kreeg na ruim 70 minuten. Hij trapte van in de zestien een metertje naast. Daarmee zat het verhaal van de match er meteen op. Standard wipte vanuit Luik wel nog over de Great Old naar de zesde plek. Antwerp trekt volgende week als zevende naar Anderlecht en behoudt nog steeds een kans op play-off 1, maar dan moet het wel nog voorbij de Rouches zien te raken. Eupen mag zich opmaken voor een zenuwslopende slotmatch tegen Moeskroen. (SJH)

Volledig scherm
© belga

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Luis Garcia
De Spanjaard probeert het eens vanop afstand. Een goed schot, maar Bolat is alert en kan de bal pakken.

Gele kaart Mathieu Peybernes

Obbi Oulare komt in de plaats van Ivo

Yuta Toyokawa komt in de plaats van Nils Schouterden

Ocansey
Eindelijk eens een kans voor Eupen. Ocansey wordt goed bediend in de zestien en draait knap weg, maar zijn schot gaat naast.

Gele kaart Ivo

Slordig
Het is allemaal wat slordiger in de tweede helft. Eupen krijgt maar geen lijn in het team en Antwerp is niet zuiver genoeg in de laaste pass om te kunnen scoren.

Rodrigues wil scoren
De flankaanvaller snijdt naar binnen en paseert twee mensen van Eupen. Hij komt tot een schot, maar van Crombrugge kan zonder al te veel moeite klemmen.

Florian Raspentino komt in de plaats van Moussa Wagué

2e helft op gang gefloten

Ritchie De Laet komt in de plaats van Dino Arslanagic

1e helft afgefloten.

Van Crombrugge houdt zijn ploeg recht
Hendrik van Crombrugge is tot twee keer toe bepalend. De doelman haalt eerst met een fantastische reflex een kopbal van Rodrigues uit de winkelhaak. Nadien doet dat nog eens bij een kopbal van Owusu.

Controlerend Antwerp
Antwerp controleert nu de match en is op zoek naar een derde doelpunt. Eupen wil wel, maar slaagt er voorlopig niet in om Bolat te bedreigen.

Volledig scherm
© belga

Gele kaart Mickaël Tirpan

Gele kaart Nils Schouterden

Stallone Limbombe zet strafschop om
Antwerp krijgt een penalty cadeau. Buta gaat neer aan de rand van de zestien. Duidelijke fout, maar Vertenten legt de bal op de stip. Terwijl in de herhaling duidelijk te zien is, dat dit gewoon een vrije trap had moeten zijn.

Volledig scherm
© belga

Doelpunt Faris Haroun
Haroun loopt met de bal de zestien en plaatst de bal dan met zijn linker voorbij van Crombrugge.

Volledig scherm
© belga

Opnieuw Rodrigues
Lange bal in de zestien van Eupen. Owusu kopt goed terug tot bij Haroun die Rodrigues vindt. De aanvaller kan vrij trappen, maar doet dat niet hard genoeg.

Reuzekans Antwerp
Limbombe is door op rechts en legt dan goed terug over de grond. Rodrigues komt ingelopen, maar schiet onbegrijpelijk over.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Vanavond nemen Antwerp en Eupen het tegen elkaar op in het Bosuilstadion. Voor de thuisploeg is het erg simpel: winnen tegen Eupen en ze maken nog een kans op play-off 1. Momenteel staat de The Great Old op 1 punt van de top zes, dus kunnen ze zich, met nog twee speeldagen te gaan, geen enkele misstap meer permitteren.

Voor de tegenstander geldt hetzelfde devies. Winnen is een must. Al is de context wel wat verschillend. Eupen telt evenveel punten als KV Mechelen en ook zij kunnen het zich niet veroorloven met de punten te morsen. Maar zij zitten in de degradatiestrijd. Als de mannen uit de Oostkantons vanavond en volgend weekend winnen dan zijn ze zeker van behoud omdat Eupen meer doelpunten gemaakt heeft dan KV Mechelen.

Volg alles hier LIVE vanaf 20u.

Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
56%
44%
Strafschoppen
1
0
Hoekschoppen
5
3
Vrije trappen
18
20
Overtredingen
19
17
Buitenspel
1
2
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
10
1
Gered door de doelman
1
8
Schoten naast
5
6
Terug naar boven

Opstelling

4-5-1
5-4-1
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven