Links: Hannes Delcroix in het speciale t-shirt waarmee supportersclub 'South Leaders' gevierd werd voor de match.
Volledig scherm
Links: Hannes Delcroix in het speciale t-shirt waarmee supportersclub 'South Leaders' gevierd werd voor de match. © Belga

Anderlecht niet te spreken over supportersclub die salvo aan vuurpijlen ontstak: “We zijn heel ontgoocheld”

Jupiler Pro LeagueJawel, hoor. Ook het duel tussen Anderlecht en Genk werd ontsierd door wangedrag van enkele fans. Supportersclub ‘South Leaders’ wilde op die manier haar tienjarig bestaan vieren. En daar was Anderlecht natuurlijk allerminst tevreden mee. “Het is redelijk onbegrijpelijk, omdat we duidelijke afspraken hadden gemaakt”, stelt woordvoerder Mathias Declercq.

54 reacties

 • Pieter De Coninck

  7 dagen geleden
  Een paar weken in de doos steken,zullen direkt wa minder praat hebben.
 • Sjonny Martero

  2 maanden geleden
  Eenvoudig op te lossen. Zeg dat er bij een vuurpijl onmiddelijk wordt gestopt en er forfaitcijfers worden uitgesproken. Opgelost. En de clubs moeten die supporters maar verbannen. Zal vlugger opgelost geraken dan ze denken. Maar ja, eens mee praten zeker zullen ze doen? En volgende keer weer prijs.
 • Marc Van Tricht

  2 maanden geleden
  Voor die Brusselse gastjes is hun supportersclub de ideale manier om eens in de belangstelling te staan. Ik betwijfel sterk dat zij de club zo hoog in hun hart dragen. Het wordt overigens dik tijd dat er op sportief gebied bij rsca eens doordachte maatregelen komen van Marc of Wouter waarvan niemand iets hoort of ziet. Zij zitten dan ook maar mooi met een duivekot opgescheept waar spelers en trainers komen en gaan.
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Fouilleer niemand maar pak iedereen op die geweld pleegt of vuurwerk afschiet, geef ze een enorme geldboete en de nodige gevangenisstraf.
 • nico baelde

  2 maanden geleden
  Toch eigenaardig dat Union dit fenomeen niet kent en Anderlecht wel. Beide clubs komen toch uit datzelfde hoofdstedelijk gewest?
 1. Emilia Clarke weigert te kijken naar ‘House of the Dragon’: “Het is té raar”
  Celebrities

  Emilia Clarke weigert te kijken naar ‘House of the Dragon’: “Het is té raar”

  De spin-off ‘House of the Dragon’ is een schot in de roos. Na amper één aflevering kreeg de prequel al groen licht voor een tweede seizoen én begin januari ging deze nog aan de haal met een Golden Globe voor ‘beste dramaserie’. Iedereen lijkt wel fan van de reeks over de Targaryens... behalve Daenerys Targaryen, oftewel Emilia Clarke (36), zélf. Aan ‘Variety’ biecht ze op dat ze de reeks bewust heeft vermeden.