Volledig scherm
© photo_news

"Niet grinta maar gogme was het geheim van KV Mechelen"

 1. "De klasse van Vanhaezebrouck zat in de wintertransfers. Voltreffers. Gefeliciteerd, trainer en voorzitter van AA Gent"
  Jan Mulder gaat los

  "De klasse van Vanhaeze­brou­ck zat in de winter­trans­fers. Voltref­fers. Gefelici­teerd, trainer en voorzitter van AA Gent"

  Hein Vanhaezebrouck gaat zijn contract bij AA Gent verlengen. Hein wordt daarmee 'de duurst betaalde trainer van België' schreef de krant. Het salaris stond er niet bij, vervelend. Niet dat ik het belastbaar inkomen van de heer H. Vanhaezebrouck te Gent graag wil weten, maar de mededeling 'duurst betaalde trainer van België' hoef ik dan ook niet. Nu moeten we gissen naar het bedrag. Gevolg: valse bedragen in omloop, ontkenningen uit Gent, de wereld in getweete geruchten van jaloerse Bruggelingen over de maandwedde van Preud'homme (best betaalde coach van Vlaanderen). Laten we op de inhoud ingaan. Vanhaezebrouck lijkt mij een uitstekende coach. Ik woonde onlangs een persconferentie bij na AA Gent-Racing Genk (2-5) en raakte onder de indruk van houding en woorden van Vanhaezebrouck na de verpletterende nederlaag. Misschien besloot het bestuur toen ook: dat is onze man. Het maakt niet uit wie er trainer is. FC Liverpool ontsloeg Rodgers omdat hij de club niet vooruit hielp. Klopp werd aangesteld met een salaris dat vijf keer hoger ligt dan dat van Rodgers. Een jaar later wijzen de statistieken uit dat FC Liverpool geen centimeter is opgeschoten. Manchester United ontsloeg Louis Van Gaal en benoemde José Mourinho. Acht maanden later is United kansloos voor de titel en zijn de statistieken exact, maar dan ook exact, dezelfde als onder het bewind van de verguisde Van Gaal. Trainerswissels? Lood om oud ijzer. Alle trainers hangen van de klasse van de spelers af. Maar het verschil tussen ontslaan en houden is dit: een contract verlengen is aangenamer dan het ontbinden. Het salaris verhogen is zoveel prettiger dan het betalen van een oprotpremie. De resultaten zullen hetzelfde blijven, de manieren stukken beschaafder. Ik was bijna vergeten dat de klasse van Vanhaezebrouck dit jaar zat in de aankopen tijdens de wintermercato. Voltreffers. Gefeliciteerd, trainer en voorzitter van AA Gent.
 1. Mulder: "Werden er tien sprintjes gevraagd, Sven trok er twaalf. In Neerpede spreken ze nu al van de beste training ooit"

  Mulder: "Werden er tien sprintjes gevraagd, Sven trok er twaalf. In Neerpede spreken ze nu al van de beste training ooit"

  Het lag aanvankelijk niet in de bedoeling van Anderlecht-coach René Weiler om zijn dure aankoop, middenveldstrateeg Sven Kums, mee te nemen naar Bayern München voor de eerste wedstrijd in de Champions League - Kums past niet in zijn visie -, maar een fenomenale zondagochtendtraining deed hem van mening veranderen. Werden er tien sprintjes gevraagd, Sven trok er twaalf. In Neerpede spreken ze nu al van de beste training ooit. Dat was geen scherpe Kums, maar een ver boven zichzelf uitstijgende Kums. 'Ik heb nog nooit iemand zo goed zien trainen,' sprak een ingewijde, wiens identiteit wij op zijn verzoek geheim houden. 'Hij kon alles. Zo'n speler moet natuurlijk het vliegtuig in: briljant gezien van Weiler. Vaak traint een voetballer geweldig, maar is het vergeefse moeite omdat de coach zijn selectie al vast in het hoofd heeft. Hulde.' Mevrouw Kums kwam thuis niet meer uit de deuropening. Bloemisten bleven voorrijden en boeketten afleveren. De chauffeur van Fleurop zei: 'Wát een training, mevrouw Kums, het hele land spreekt erover. Gefeliciteerd!' Dankbaar nam zij de vele ruikers in ontvangst. In de keuken vroegen de kinderen wat er aan de hand was. "Papa heeft heel erg goed getraind jongens, meneer Weiler zei dat hij als beloning mee mag naar Beieren!"
 2. "Kums en Hanni. Oude mannen, stijve spieren, roestige gewrichten. Het krakkemikkige zaakje kwam in de eerste helft nauwelijks over de middenlijn"

  "Kums en Hanni. Oude mannen, stijve spieren, roestige gewrichten. Het krakkemik­ki­ge zaakje kwam in de eerste helft nauwelijks over de middenlijn"

  Van de twee Belgische topwedstrijden, Club Brugge-FC Antwerp en Anderlecht-Racing Genk, herinner ik me Aidoo. Hij kan niet zo goed voetballen. Een bal wegtrappen: moeilijke opdracht. Waar moet je het standbeen zetten? Hoe zwaai je het andere been achteruit zonder om te vallen? Welk lichaamsdeel bepaalt de richting en snelheid van de bal?
 1. Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"
  Play

  Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"

 2. De drie goals van Club op het Kiel, gemiste penalty Kums, de Genkse ‘sneeuwmatch’: alle beelden van speeldag 21
  Play
  Jupiler Pro League

  De drie goals van Club op het Kiel, gemiste penalty Kums, de Genkse ‘sneeuw­match’: alle beelden van speeldag 21

  0:03