Volledig scherm
© Koen Van Buggenhout

"Geweldig nieuws! Belgisch voetbal zonder Beerschot is geen Belgisch voetbal"

Jan Mulder gaat losMet de langverwachte play-offs in de Jupiler Pro League schakelt ook onze huiscolumnist Jan Mulder een versnelling hoger. Op HLN.be zal Mulder geregeld zijn eigenzinnige mening ventileren. Vandaag richt hij zijn blik op fusieclub Beerschot-Wilrijk, dat volgend jaar in 1B speelt en zo stilaan weer naar eerste klasse lonkt.

 1. "De klasse van Vanhaezebrouck zat in de wintertransfers. Voltreffers. Gefeliciteerd, trainer en voorzitter van AA Gent"
  Jan Mulder gaat los

  "De klasse van Vanhaeze­brou­ck zat in de winter­trans­fers. Voltref­fers. Gefelici­teerd, trainer en voorzitter van AA Gent"

  Hein Vanhaezebrouck gaat zijn contract bij AA Gent verlengen. Hein wordt daarmee 'de duurst betaalde trainer van België' schreef de krant. Het salaris stond er niet bij, vervelend. Niet dat ik het belastbaar inkomen van de heer H. Vanhaezebrouck te Gent graag wil weten, maar de mededeling 'duurst betaalde trainer van België' hoef ik dan ook niet. Nu moeten we gissen naar het bedrag. Gevolg: valse bedragen in omloop, ontkenningen uit Gent, de wereld in getweete geruchten van jaloerse Bruggelingen over de maandwedde van Preud'homme (best betaalde coach van Vlaanderen). Laten we op de inhoud ingaan. Vanhaezebrouck lijkt mij een uitstekende coach. Ik woonde onlangs een persconferentie bij na AA Gent-Racing Genk (2-5) en raakte onder de indruk van houding en woorden van Vanhaezebrouck na de verpletterende nederlaag. Misschien besloot het bestuur toen ook: dat is onze man. Het maakt niet uit wie er trainer is. FC Liverpool ontsloeg Rodgers omdat hij de club niet vooruit hielp. Klopp werd aangesteld met een salaris dat vijf keer hoger ligt dan dat van Rodgers. Een jaar later wijzen de statistieken uit dat FC Liverpool geen centimeter is opgeschoten. Manchester United ontsloeg Louis Van Gaal en benoemde José Mourinho. Acht maanden later is United kansloos voor de titel en zijn de statistieken exact, maar dan ook exact, dezelfde als onder het bewind van de verguisde Van Gaal. Trainerswissels? Lood om oud ijzer. Alle trainers hangen van de klasse van de spelers af. Maar het verschil tussen ontslaan en houden is dit: een contract verlengen is aangenamer dan het ontbinden. Het salaris verhogen is zoveel prettiger dan het betalen van een oprotpremie. De resultaten zullen hetzelfde blijven, de manieren stukken beschaafder. Ik was bijna vergeten dat de klasse van Vanhaezebrouck dit jaar zat in de aankopen tijdens de wintermercato. Voltreffers. Gefeliciteerd, trainer en voorzitter van AA Gent.
 1. "61 punten delen door twee? Dat kan toch niet? Hoe is hij thuis geraakt?"
  COLUMN JAN MULDER

  "61 punten delen door twee? Dat kan toch niet? Hoe is hij thuis geraakt?"

  In zijn wekelijkse column op maandag voor HLN.be kan Jan Mulder niet voorbij de start van de Play-Offs en de (on)zin van de formule. De Nederlandse topanalist zag ook hoe Hein Vanhaezebrouck zijn Buffalo's na de Europese oplawaai tegen Genk mentaal perfect voorbereidde op de clash tegen KV Mechelen en heeft het over de metamorfose die Anderlecht de voorbije maanden ondergaan heeft. De passage over de play-offs hieronder, de hele column lees je op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.
 1. Mignolet: "Met de jongens die nu thuiszitten, hadden we nog heel erg mooie dingen kunnen doen in Europa"
  Play

  Mignolet: "Met de jongens die nu thuiszit­ten, hadden we nog heel erg mooie dingen kunnen doen in Europa"

 2. Genk-doelman Vandevoordt krijgt grote verjaardagskaart
  Play
  Racing Genk

  Gen­k-doel­man Vande­voordt krijgt grote verjaar­dags­kaart