De veldvijver situeert zich ongeveer hier in Vloethemveld.
Volledig scherm
De veldvijver situeert zich ongeveer hier in Vloethemveld. © RV

Vloethemveld krijgt er veldvijver en nettere grachten bij in strijd tegen waterschaarste en droogte

Zedelgem/JabbekeIn het natuurdomein Vloethemveld tussen Zedelgem en Jabbeke start het Agentschap voor Natuur en Bos binnenkort met de aanleg van een veldvijver. De werken zullen zowel de waterberging als de natuurwaarden verhogen en maken onderdeel van de ‘blue deal’, het plan van de Vlaamse regering in de strijd tegen waterschaarste en droogte.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Natali Broods is master en Dominique Deruddere mag openen: dit moet je weten over de eerste echte wintereditie van Filmfestival Oostende
  oostende

  Natali Broods is master en Dominique Deruddere mag openen: dit moet je weten over de eerste echte winteredi­tie van Filmfesti­val Oostende

  Op 27 januari start eindelijk de eerste volwaardige wintereditie van Filmfestival Oostende. Het is al de 15e editie van het festival, dat voor het eerst niet meer in september plaatsvindt. Actrice Natali Broods zal Koen De Bouw opvolgen als master, de openingsfilm is ‘The Chapel’ van regisseur Dominique Deruddere. Met De Grote Post komt ook een nieuwe festivallocatie bij. “We willen het Filmfestival meer dan ooit naar het centrum van de stad trekken", zegt directeur Peter Craeymeersch.