De voorbije weken werd er gewerkt in de Kapellestraat.
Volledig scherm
De voorbije weken werd er gewerkt in de Kapellestraat. © RV

Vernieuwde Kapellestraat opnieuw open voor het verkeer

JabbekeDe Kapellestraat in Jabbeke is sinds donderdag opnieuw open voor het verkeer. De voorbije weken werd het wegdek in de centrumstraat opnieuw aangelegd.

 1. CVS-patiënte Samantha (18) gaat in de politiek: "Ik wil opkomen voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren”
  PREMIUM

  CVS-patiënte Samantha (18) gaat in de politiek: "Ik wil opkomen voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren”

  Samantha Demeyere (18) uit Snellegem vecht al enkele jaren tegen het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), maar dat houdt haar niet tegen om zich volop te engageren. Zo wil ze met haar groep Archilles jongeren een hart onder de riem steken en sociale uitsluiting tegengaan. Binnenkort krijgt ze ook een plekje op de lijst van CD&V voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik heb het druk, maar haal daar net energie uit”, vertelt de jonge vrouw.
  Jabbeke
 2. Honderden vluchtelingen nam Rita (65) al in huis: “Ze zijn heel dankbaar... maar soms wordt het wat te veel”
  PREMIUM

  Honderden vluchtelin­gen nam Rita (65) al in huis: “Ze zijn heel dankbaar... maar soms wordt het wat te veel”

  16 vluchtelingen geeft Rita Vandenberghe (65) uit Oudenburg momenteel onderdak in haar huis. Vol warmte en genegenheid, zoals ze dat al jaren doet. En toch. “Alsjeblieft, doe hetzelfde als ik. Eén iemand opvangen, zou al een verschil maken”, zegt Rita. De vluchtelingen zelf, die prijzen zich gelukkig met hun wilde weldoenster. “Waren er maar meer mensen zoals haar.” Het verhaal van een unieke band.
  Oudenburg
 1. MOST WANTED. Suleyman Betelguiriev (29) vermoordde Mikey (19) op de Brugse Markt: “Hij heeft het in Tsjetsjenië naar z'n zin”
  PREMIUM

  MOST WANTED. Suleyman Betelgui­rie­v (29) vermoordde Mikey (19) op de Brugse Markt: “Hij heeft het in Tsjetsje­nië naar z'n zin”

  Camerabeelden in het Brugse stadscentrum tonen hoe Suleyman Betelguiriev (29) wegspurt, nadat hij in 2014 Mikey Peeters (19) heeft doodgestoken. De Tsjetsjeen krijgt 30 jaar opsluiting, maar op het proces is geen spoor van hem. Intussen is de dader nog steeds op de loop. Wie is de mens achter de koele moordenaar? Welke rol speelde zijn vader bij z’n vlucht? En vooral: waar houdt hij zich vandaag op? “Hét frustrerende is dat de Belgische speurders perfect weten waar Suleyman Betelguiriev zich bevindt.”
  Brugge
 2. LEVENSVERHAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombardement op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombarde­ment op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”

  Verschillende filmprijzen, waaronder een Gouden Palm uit Cannes, prijken op zijn schouw en in oktober 2022 ging zijn 16de kortfilm nog in wereldpremière op het Film Fest Gent. Maar filmmaker Raoul Servais (94), die tot zijn dood creatief aan de slag bleef, is afgelopen vrijdag overleden in zijn gerestaureerde hoeve in Leffinge. Naast een geprezen artiest was Servais ook zijn hele leven een overtuigd pacifist, door zijn eigen ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van een echte Oostendenaar, die opgroeide in de Kapellestraat.
  Oostende