Samen ontbijten kan op zondag 25 september in Varsenare.
Volledig scherm
Samen ontbijten kan op zondag 25 september in Varsenare. © shutterstock

Varsenare wil ‘langste ontbijt’ organiseren

VarsenareDe kermis in Varsenare pakt dit jaar uit met het ‘langste ontbijt’. Jabbeekse handelaars verzorgen op zondag 25 september samen met de gemeente en de Fair Trade-werkgroep een uitgebreid ontbijtbuffet met lokale producten.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. 200 Oostendse inwoners tonen nieuwste collecties tijdens ‘Oostende showt mode’: “Eerste keer dat ik met niet-professionele modellen werk”
  PREMIUM
  Oostende

  200 Oostendse inwoners tonen nieuwste collecties tijdens ‘Oostende showt mode’: “Eerste keer dat ik met niet-professio­ne­le modellen werk”

  Op zaterdag 1 oktober vindt in het Kursaal Oostende ‘Oostende showt mode’ plaats. Tijdens dit lifestyle- en mode-event zullen 200 Oostendse ‘modellen’ tussen 7 en 77 jaar de nieuwste collecties tonen van verschillende Oostendse winkels. “Het event is op en top Oostends, van de modellen tot de deelnemende winkels”, vertelt Noël Mylle, artistiek directeur van Théâtre de la Mode en regisseur van de show.