Paul De Grande
Volledig scherm
PREMIUM
Paul De Grande © Benny Proot

Van Afrika tot Amerika: indrukwekkende collectie van Paul De Grande (73) gaat de wereld rond, maar: “Eigenlijk was dit nog maar de helft van mijn verzameling”

JabbekeDe veiling in het kasteel van Paul De Grande (73) was een groot succes. Vijf dagen lang gingen in totaal 2.000 verzamelstukken uit de indrukwekkende collectie van de topantiquair onder de hamer. Van Afrika tot in Amerika: wereldwijd was er interesse én werd er gekocht. “Het was een huzarenstukje, maar een gevoel van trots overheerst”, zegt veilingmeester Rob Michiels. Ook Paul De Grande reageert tevreden. “En zeggen dat dit eigenlijk nog maar de helft van mijn collectie was”, glimlacht hij. Blijft de vraag: hoeveel bracht de veiling nu precies op?

  1. Hij zat zogezegd in Ibiza, belandde op Most Wanted-lijst, werd gevat in Nederland en zit vanaf morgen weer in Belgische cel: gevluchte pedofiel wordt dan toch overgeleverd
    Brugge

    Hij zat zogezegd in Ibiza, belandde op Most Wan­ted-lijst, werd gevat in Nederland en zit vanaf morgen weer in Belgische cel: gevluchte pedofiel wordt dan toch overgele­verd

    Pedofiel Rony Van Weyenberg (54) wordt morgen vanuit Nederland aan ons land uitgeleverd. Hij werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar, maar vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Daar zat hij iets meer dan twee maanden in de cel, maar woensdag vliegt hij in een Belgische gevangenis.