Het gemeentehuis in Jabbeke.
Volledig scherm
Het gemeentehuis in Jabbeke. © Benny Proot

Trouwen in Varsenare kan tijdelijk niet in het gemeentehuis: "Tussen de boeken een huwelijk voltrekken, dat zagen we niet zitten”

JabbekeWie binnenkort trouwt in Jabbeke of Varsenare, zal dat op een andere locatie dan het gemeentehuis kunnen doen. Het gaat weliswaar om een tijdelijke maatregel. “Door de verbouwingswerken aan de sporthal in Varsenare moesten we een oplossing zoeken”, zegt burgemeester Frank Casteleyn (CD&V).

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Slagerij Meat Boutique in Brugse Ezelstraat staat na 4 jaar alweer te koop: “De zaken gingen geweldig, maar we vinden geen personeel”
  PREMIUM
  Brugge

  Slagerij Meat Boutique in Brugse Ezelstraat staat na 4 jaar alweer te koop: “De zaken gingen geweldig, maar we vinden geen personeel”

  Met veel enthousiasme begonnen Geert Van Den Berghe en Anneleen De Meyer in juni 2018 met een slagerij in het centrum van Brugge. Maar een dikke vier jaar later is het alweer voorbij. Niet omdat de zaak niet draait, wél omdat de zaakvoerders geen personeel vinden. “Als we moeten kiezen tussen onze zaak in Sint-Andries en die in het centrum, was de keuze toch snel gemaakt”, zegt Anneleen.