Lizzy werd aangevallen in dit smalle straatje in Jabbeke.
Volledig scherm
PREMIUM
Lizzy werd aangevallen in dit smalle straatje in Jabbeke. © RV/Arne Hanseeuw

Pomchi in buggy doodgebeten door stafford tijdens wandeling in Jabbeke: “Mijn mama probeerde nog tevergeefs de hond los te rukken van Lizzy”

JabbekeMarie-Anne Decaestecker uit Jabbeke zit in zak en as. Met haar pomchi Lizzy in een harnasje, netjes aan de leiband en in een buggy met zonnekap, ging ze vrijdagavond wandelen toen het diertje plots werd aangevallen door 1 van de 2 staffords van een voorbijgangster. De pomchi werd daarbij ernstig gebeten in buik en lijfje, waardoor het dier de aanval niet overleefde. “Lizzy was een therapiehondje. Mensen die een fobie hadden voor honden werden in contact gebracht met Lizzy om hun angst te overwinnen”, zegt haar zwaar aangeslagen zoon Hendrik Pottier.

 1. Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloosheid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrijding van dak- en thuisloosheid”
  Oostende/Middenkust

  Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloos­heid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrij­ding van dak- en thuisloos­heid”

  De lokale besturen van Oostende, Bredene, Middelkerke, De Haan, Oudenburg, Ichtegem en Gistel slaan de handen in elkaar om op 28 oktober een lokale telling dak- en thuislozen te organiseren. Deze telling gebeurde reeds in andere regio’s en grootsteden en biedt een schat aan informatie om het beleid gericht te kunnen bijsturen in de bestrijding van dak- en thuisloosheid. Oostende neemt de regierol op zich voor de regio Middenkust.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.