Lancia's cruisen door de regio. Bernard Moyaert herken je helemaal rechts
Volledig scherm
Lancia's cruisen door de regio. Bernard Moyaert herken je helemaal rechts © Benny Proot

Oude Lancia’s cruisen door Westhoek en Oostende: “Enige club van het land zoekt West-Vlaamse leden”

JabbekeLancia Club Belgio toert dit weekend door West-Vlaanderen. Het gebeurt niet vaak dat het Italiaanse automerk in onze contreien te gast is. Daar zit Bernard Moyaert uit Jabbeke voor iets tussen.

 1. Staatssecretaris en Fedasil naar Raad van State tegen verbod op komst asielzoekers in Jabbeke: “Het plan is nog steeds om er noodopvang te organiseren”
  Jabbeke

  Staatsse­cre­ta­ris en Fedasil naar Raad van State tegen verbod op komst asielzoe­kers in Jabbeke: “Het plan is nog steeds om er noodopvang te organise­ren”

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) trekt samen met Fedasil naar de Raad van State om het verbod aan te vechten op de komst van asielzoekers in Jabbeke. Ondanks hevig verzet van burgemeester Frank Casteleyn (CD&V), hebben beide partijen nog steeds het plan om er noodopvang te organiseren. “Het advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid geeft aan dat opvang kan”, klinkt het. Kamerlid Theo Francken (N-VA) reageert intussen misnoegd.
 2. Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativiteit prikkelen”
  PREMIUM
  Brugge

  Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativi­teit prikkelen”

  Na een jarenlange zoektocht is een nieuw pand gevonden voor de kunstenaars van De Tank in Brugge. Vijf jaar lang vonden ze - tijdelijk - onderkomen in het Provinciaal Gouvernement op de Burg, maar vanaf begin 2023 moeten ze daar weg. Het leegstaande landhuis Blydhove vormt de oplossing. “We hebben hier minstens evenveel plaats", zegt coördinator Elke Desutter.