Stephanie Allegaert van immokantoor WOON! is trots op "haar" Varsenare.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephanie Allegaert van immokantoor WOON! is trots op "haar" Varsenare. © Benny Proot

Op huizenjacht in… Varsenare: “Een magneet voor jonge gezinnen én actieve senioren”

VarsenareVarsenare trekt al enkele jaren jonge gezinnen aan in de groene rand rond Brugge, maar zit nog steeds in de lift. De vlotte bereikbaarheid en mooie bossen zijn maar enkele van de vele troeven van het dorp. Maar wat maakt de Jabbeekse deelgemeente nog populair? Hoeveel geld leg je er tegenwoordig op tafel voor een eigen stek en welke panden staan momenteel te koop? Stephanie Allegaert van immokantoor Woon! geeft de antwoorden in een nieuwe aflevering van onze reeks Huizenjacht.

  1. Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”
    Brugge

    Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”

    De stad Brugge heeft met een team van deskundigen een beheersplan gemaakt voor de Brugse stadsvesten voor de komende 24 jaar. Honderden bomen langs de groene gordel rond Brugge zijn meer dan een eeuw oud, zo blijkt uit recent onderzoek. Het beheersplan, dat tegen december klaar moet zijn, komt met concrete maatregelen per zone. Infopanelen zullen in het voorjaar van 2022 meer duidelijkheid scheppen voor wandelaars en fietsers.