De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Man met uitkering pleegt 19 winkeldiefstallen: “Is dat een manier om de samenleving te bedanken?”

Jabbeke/Brugge/Zedelgem/Bredene/GistelEen 54-jarige man uit Etterbeek riskeert in de Brugse rechtbank een strenge celstraf voor 19 diefstallen in filialen van Colruyt en OKay. Het Openbaar Ministerie laakte het feit dat Thierry S. een uitkering geniet en toch aan het stelen sloeg. “Is dat een manier om de samenleving te bedanken?”, klonk het.

 1. De beste garnaalkroketten van het land straks overal in Vlaanderen te krijgen: “Klanten vragen er al jaren naar”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  De beste garnaalkro­ket­ten van het land straks overal in Vlaanderen te krijgen: “Klanten vragen er al jaren naar”

  Luc Bellings gaf ze ooit een 10 op 10 voor hun garnaalkroketten en daar kan straks iedereen van genieten, want restaurant 't Werftje in Zeebrugge gaat ze massaal produceren. Dat is ook zo voor hun befaamde vis- en garnaalsoepen. Alles wordt vanaf volgend jaar in een nieuw productiecentrum in Maldegem gemaakt. “'t Werftje moet een echte merknaam worden”, zegt chef Eli Vandersnickt.
 2. Kerkklokken in Stalhillle luiden niet langer 's nachts: “Een eeuwenoude traditie is verdwenen, maar de volksgezondheid is belangrijker”
  Stalhille

  Kerkklok­ken in Stalhillle luiden niet langer 's nachts: “Een eeuwenoude traditie is verdwenen, maar de volksge­zond­heid is belangrij­ker”

  Sinds enkele maanden luiden de klokken van de Sint-Jan-De-Doperkerk in Stalhille niet meer tussen 22 en 7 uur. De kerkraad nam de beslissing nadat ze een nieuwe klacht ontving over geluidsoverlast. “We hebben respect voor de eeuwenoude traditie, maar de nachtrust van de inwoners is belangrijk voor hun gezondheid”, zegt penningmeester Erik Blauwet.