De leerlingenraad van De Klimtoren zamelde enkele rugzakken in voor Oekraïense kinderen.
Volledig scherm
De leerlingenraad van De Klimtoren zamelde enkele rugzakken in voor Oekraïense kinderen. © De Klimtoren

Leerlingen van De Klimtoren maken "Rugzakjes vol dromen" voor Oekraïense kinderen

JabbekeOok de leerlingen van Vrije Basisschool De Klimtoren in Jabbeke zijn solidair met de Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Ze zamelden voor hun leeftijdsgenootjes enkele rugzakken vol leuke spullen in of “Rugzak vol dromen”, zoals de steunactie wordt genoemd.

 1. Brugse klimaatactivist moet nu ook in ons land voor rechter verschijnen nadat hij zich vastkleefde aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”
  PREMIUM

  Brugse klimaatac­ti­vist moet nu ook in ons land voor rechter verschij­nen nadat hij zich vastkleef­de aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”

  In Nederland is al een rechtszaak lopende omdat hij zich vastkleefde aan het wereldberoemde schilderij “Meisje met de Parel” en ook in België riskeert hij nu voor het eerst een celstraf voor gelijkaardige feiten in het Groeningemuseum in Brugge. Klimaatactivist Wouter Mouton (45) betaalt stilaan een tol voor z’n protestacties, maar dat houdt hem niet tegen. “Of ik in het wielervoorjaar opnieuw iets plan? Wie weet.”
  Brugge
 1. Team Steve loopt opnieuw 100 kilometer tegen kanker en denkt ook al aan volgende editie: "Verkoop van Omer-bier moet geld in het laatje brengen”

  Team Steve loopt opnieuw 100 kilometer tegen kanker en denkt ook al aan volgende editie: "Verkoop van Omer-bier moet geld in het laatje brengen”

  Met zestien lopers neemt Team Steve zondag deel aan de 100 kilometerrun van Kom op Tegen Kanker. Bezieler is Jabbekenaar Steve Willaert (49), die met de nodige inzamelacties elk jaar opnieuw erin slaagt om voldoende inschrijvingsgeld te verzamelen. “Ons nieuwste initiatief is een verkoop van Omer-bierpakketten”, maakt hij wat reclame voor zijn goede doel.
  Jabbeke
 2. MIJN STAD. Schrijfster Doris Klausing over ‘haar huis’ Oostende: “Hier snuif ik de zilte geur op, woelt de wind door mijn haren en focust mijn blik op oneindig”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Schrijf­ster Doris Klausing over ‘haar huis’ Oostende: “Hier snuif ik de zilte geur op, woelt de wind door mijn haren en focust mijn blik op oneindig”

  Met drie romans gebaseerd op boeiende en typisch Oostendse verhalen is Doris Klausing een moderne bard die de geschiedenis van de stad niet enkel bewaart voor het nageslacht, maar ook tot leven wekt. Geboren en getogen in de Koningin der Badsteden zit het zilte zand ondertussen zowat in haar DNA vervlochten. Doris neemt ons mee langs de plekken in haar stad die mooie herinneringen, rust, maar ook frustratie of zelfs boosheid oproepen.
  Oostende