Jonathan Schuermans uit Jabbeke is de nieuwe voorzitter van JCI Vlaanderen.
Volledig scherm
Jonathan Schuermans uit Jabbeke is de nieuwe voorzitter van JCI Vlaanderen. © RV

Jonathan Schuermans uit Jabbeke is nieuwe voorzitter van JCI Vlaanderen: “Inzetten op relance na corona”

JabbekeJonathan Schuermans, voormalig belangenbehartiger van Unizo West-Vlaanderen uit Jabbeke, wordt vanaf 1 augustus voorzitter van JCI Vlaanderen. Dat is de vereniging voor jonge ondernemers onder de 40 jaar. “We staan met projecten klaar om na anderhalf jaar corona in te zetten op relance.”

 1. Uitbaters vormen hun Gault&Millau-restaurant Bistro 144 om tot eetwinkel: “We willen er ‘s avonds écht wel zijn voor onze kinderen”
  PREMIUM
  Varsenare

  Uitbaters vormen hun Gault&Millau-restaurant Bistro 144 om tot eetwinkel: “We willen er ‘s avonds écht wel zijn voor onze kinderen”

  Exact vijf jaar na de opening zullen Lucas Stroef en Sofie Persyn voor de laatste keer hun klanten aan tafel bedienen in Bistro 144 in Varsenare, bekroond met 12/20 in Gault&Millau. De zaak wordt omgedoopt tot een eetwinkel: Atelier 144. “Het andere levensritme dat we tijdens de pandemie ervaren hebben, beviel ons enorm.” En dan is er ook nog de blijde verwachting van een tweede kindje.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.