De bouwheer en aannemer stellen het grondwater gratis ter beschikking van de Jabbekenaren.
Volledig scherm
De bouwheer en aannemer stellen het grondwater gratis ter beschikking van de Jabbekenaren. © RV

Jabbekenaren kunnen gratis grondwater ophalen in bouwproject: “Dit is een super initiatief maar de mensen mogen het water niet drinken!”

JabbekeSinds 15 juli kunnen de Jabbekenaren gratis grondwater ophalen dat opgepompt wordt door de Oudenburgse firma Build4EVER die een project aan het realiseren is langs de Gistelsesteenweg 332 in Jabbeke. De voorbije weken vonden zo al duizenden liters de weg naar particulieren. Burgemeester Frank Castelein juicht het initiatief toe maar hij wijst er wel op dat dit water niet voor consumptie bestemd is.

 1. Archeologen graven Romeinse dijk op in Raversijde: “We willen onderzoeken wanneer de zee het hier opnieuw overnam”
  Oostende

  Archeolo­gen graven Romeinse dijk op in Raversijde: “We willen onderzoe­ken wanneer de zee het hier opnieuw overnam”

  Nog tot vrijdagmiddag wordt in Raversijde een deel van de Romeinse dijk opgegraven. Die bevindt zich 2 meter onder de grond. Het onderzoek past binnen het ‘Testerep-project’. Daarbij wordt er op zoek gegaan naar sporen van het (schier)eiland Testerep, waarop tijdens de Romeinse tijd en de middeleeuwen de vroegste nederzettingen van Oostende, Westende en Middelkerke gevestigd werden.
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Brugge (al) wakker van de Rode Duivels? “Voor een WK-dorp is er eigenlijk geen plaats”
  PREMIUM
  Brugge

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Brugge (al) wakker van de Rode Duivels? “Voor een WK-dorp is er eigenlijk geen plaats”

  Als over twee maanden - op 20 november - de WK-voetbalgekte losbarst, zal die beleving toch een stuk minder zijn dan gewoonlijk in Brugge. Dat blijkt uit de grote rondvraag van Het Laatste Nieuws. “Kerst- en voetbalsfeer zijn misschien moeilijk met elkaar te rijmen”, klinkt het. Van een WK-dorp op 't Zand is straks geen sprake en ook indoorlocaties zoals het BMCC of het Concertgebouw lijken niet meteen in aanmerking te komen. Bij de horeca loopt wel een... grote pronostiek.