Kinderopvang De Kikker is gevestigd in een gebouw van het Jabbeekse OCMW langs de Constant Permekelaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderopvang De Kikker is gevestigd in een gebouw van het Jabbeekse OCMW langs de Constant Permekelaan. © Proot

Jabbeekse kinderopvang De Kikker sluit per direct de deuren, minstens 16 ouders staan plots in de kou: “Voor ons is de maat vol”

JabbekeHet zit er bovenarms op tussen het Jabbeekse gemeentebestuur en kinderopvang De Kikker. Vanaf 2023 wil de gemeente de opvang weer zelf in handen nemen. Tot groot ongenoegen van De Kikker, die besliste om de vestiging per direct te sluiten. De ouders van minstens 16 kinderen zitten nu met de handen in het haar. “Ik heb bijna geen verlof meer, waar moet mijn zoontje naartoe?”, vraagt een moeder zich af. De gemeente wil zo snel mogelijk een oplossing vinden.

  1. STRAFPLEITERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaanden bij op proces rond gruwelijke campingmoord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”
    PREMIUM
    Brugge

    STRAFPLEI­TERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaan­den bij op proces rond gruwelijke camping­moord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”

    Advocaat Pieterjan Dens (32) zweert bij een strak pak als hij door de gangen van het gerechtsgebouw loopt. Met zijn voorliefde voor sigaren, whisky en wijn lijkt de Zedelgemnaar het clichébeeld van de strafpleiter volledig te bevestigen. Maar achter de advocaat schuilt ook een gevoelige vader. Een vader die met de campingmoord wellicht de gruwelijkste zaak uit zijn carrière achter de rug heeft. “In mijn sigarenclub kan ik letterlijk en figuurlijk stoom afblazen.” Een gesprek met de ‘coming man’ aan de Brugse balie.