Het infobord werd ingehuldigd door het gemeentebestuur en oorlogskenner Luc Packo (rechts van het bord).
Volledig scherm
Het infobord werd ingehuldigd door het gemeentebestuur en oorlogskenner Luc Packo (rechts van het bord). © Gemeente Jabbeke

Infobord vertelt verhaal van neergestorte Amerikaanse bommenwerper in Snellegem

SnellegemIn Snellegem is een infobord ingehuldigd over de Damn Yankee: de Amerikaanse bommenwerper die in de Tweede Wereldoorlog neerstortte in een weiland. Het bord vertelt passanten alles over het opmerkelijke stukje Jabbeekse geschiedenis.

  1. Luc (56) en zoon Jens (30) vereeuwigen verhaal over neergestorte bommenwerper in boek: “Elk jaar nog contact met familie van de bemanning”
    PREMIUM
    Jabbeke

    Luc (56) en zoon Jens (30) vereeuwi­gen verhaal over neergestor­te bommenwer­per in boek: “Elk jaar nog contact met familie van de bemanning”

    Op 1 december 1943 stortte een Amerikaanse bommenwerper neer in een veld langs de Zomerweg in Snellegem. Zevenenzeventig jaar later slaagden Luc Packo (56) en z'n zoon Jens (30) erin het verhaal van piloot Bruce Sundlun en de negen andere bemanningsleden te reconstrueren. In hun boek ‘Bail Out’ kan je kennismaken met het opmerkelijk stukje Jabbeekse geschiedenis, waar zelfs tot vandaag nog stukken van terug te vinden zijn.