De Jaguar XK120 was afgelopen weekend even terug in Jabbeke.
Volledig scherm
De Jaguar XK120 was afgelopen weekend even terug in Jabbeke. © Proot

Iconische Jaguar keert na wereldrecord in 1953 op E40 even terug naar Jabbeke

JabbekeEen sportwagen van enkele miljoenen euro’s, die onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Jabbeke, was even weer te bewonderen in de gemeente. De Jaguar XK120 in kwestie zette in 1953 een wereldrecord neer door 277,47 kilometer per uur te rijden op de E40. Hij keerde afgelopen weekend terug naar Jabbeke voor enkele fotoshoots.

 1. Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewinkel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuille gestolen”
  Oostende

  Inbrekers slaan voor tweede keer in drie jaar toe in Michiels (78) horlogewin­kel, en nemen honderd uurwerken mee: “Ook mijn auto en portefeuil­le gestolen”

  In de Vuurtorenwijk in Oostende is zondagmorgen voor de tweede keer in enkele jaren tijd ingebroken in de horlogezaak ‘t Gouden Klokje. De inbrekers gingen aan de haal met een honderdtal uurwerken maar ook de portefeuille en auto van uitbater Michiel Rommelaere (78). “Ik ben er echt van aangedaan. Dat ik dit nog moet meemaken op mijn leeftijd”, zegt de man.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaanse nachtmerrie”
  Knokke/Brugge/Waarschoot

  Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaan­se nachtmer­rie”

  Twee notarissen uit Brugge en Waarschoot hebben zoals verwacht de vrijspraak gevraagd voor hun betrokkenheid bij de vermeende oplichting van een 97-jarige vrouw uit Knokke. Volgens het Openbaar Ministerie hielpen beide mannen het slachtoffer liefst 800.000 euro armer maken, maar die ontkennen dat met klem. “Wat voor baat hadden ze daarbij?”, klonk het meermaals.