De Jaguar XK120 was afgelopen weekend even terug in Jabbeke.
Volledig scherm
De Jaguar XK120 was afgelopen weekend even terug in Jabbeke. © Proot

Iconische Jaguar keert na wereldrecord in 1953 op E40 even terug naar Jabbeke

JabbekeEen sportwagen van enkele miljoenen euro’s, die onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Jabbeke, was even weer te bewonderen in de gemeente. De Jaguar XK120 in kwestie zette in 1953 een wereldrecord neer door 277,47 kilometer per uur te rijden op de E40. Hij keerde afgelopen weekend terug naar Jabbeke voor enkele fotoshoots.

 1. Gerecht opent onderzoek naar uitbater... Brugs politiemuseum: “Wapens verkocht? Niks van”
  PREMIUM
  Brugge

  Gerecht opent onderzoek naar uitbater... Brugs politiemu­se­um: “Wapens verkocht? Niks van”

  Het gerecht heeft een onderzoek geopend naar de uitbater van het politiemuseum in Brugge. Eind vorig jaar sloot de man de deuren van het museum en haalde hij de volledige collectie uit het museum weg. Naast een onderzoek wegens misbruik van vertrouwen onderzoekt het gerecht of Tony G. museumstukken heeft verkocht. Ook een mogelijk dubieuze inbraak in september 2022 maakt deel uit van het onderzoek. “Ik heb nooit opzettelijk een misdrijf heb gepleegd”, zegt de man zelf.
 2. Nabestaanden verongelukte motorrijder (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”
  Dudzele/Oostkerke

  Nabestaan­den verongeluk­te motorrij­der (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”

  Het ongeval waarbij motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke (Damme) om het leven kwam, eindigt dan toch voor de politierechtbank. Als het van het parket van Brugge afhing, zou dat echter nooit gebeurd zijn. Maar de ouders, broer en zus van de verongelukte jongeman daagden de fietser - voor wie hij moest uitwijken - rechtstreeks voor de rechtbank. “Dat de fietser niet vervolgd werd, kwam bij mijn cliënten hard aan”, aldus hun advocaat.
 1. Nieuw drama voor ouders van Jannes (30), zeven jaar na zwaar ongeval van hun zoon: “Waar moeten we nu met Jannes naartoe?”
  PREMIUM
  Varsenare

  Nieuw drama voor ouders van Jannes (30), zeven jaar na zwaar ongeval van hun zoon: “Waar moeten we nu met Jannes naartoe?”

  Na hun mooie oproep afgelopen zomer om hun zoon Jannes (30) van een reisbuddy te voorzien, heeft het noodlot opnieuw toegeslagen bij Yannick Bousson en Marleen Leefhooghe uit Varsenare. Bijna zeven jaar nadat Jannes levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval, maakte een brand donderdagmiddag hun woning onbewoonbaar. “Het vuur ontstond op de kamer van Jannes, maar wat er misliep weten we niet”, zegt Yannick. Een onderkomen zoeken dat aangepast is aan de beperking van hun zoon blijkt evenmin evident te zijn. De noodkreet van twee radeloze ouders.