De leeringen van basisschool 'Het Boompje' genieten van een ijsje in het nieuwe 'Wonderwoudje'.
Volledig scherm
De leeringen van basisschool 'Het Boompje' genieten van een ijsje in het nieuwe 'Wonderwoudje'. © Gemeente Jabbeke

Gemeente Jabbeke opent in Stalhille een ‘Wonderwoudje’ in samenwerking met BOS+

JabbekeDe gemeente Jabbeke en BOS+ sloegen de handen in elkaar om een bosje in de Nachtegaalstraat om te toveren tot een echt ‘Wonderwoudje.’ In dit samenwerkingsproject werd een bestaand homogeen bos van populieren omgevormd tot een belevingsbos waarbij er plaats is voor mens én natuur. De inrichting en het concept werden bedacht door de gemeentelijke diensten in overleg met BOS+ en de kinderen van de lokale basisschool ‘het Boompje’. Op donderdag 23 juni werd het bos officieel geopend. 

 1. Zeven tips voor een verkoelende wandeling in Brugge en de Oostkust: van het grootste bos van West-Vlaanderen tot oude boerderijen
  PREMIUM
  Brugge/Oostkust

  Zeven tips voor een verkoelen­de wandeling in Brugge en de Oostkust: van het grootste bos van West-Vlaanderen tot oude boerderij­en

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Ook in Brugge en de Oostkust zijn er mooie pareltjes die je met de wandelschoenen kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het noordoosten van West-Vlaanderen je hart kan ophalen. Ontdek het hier en laat je inspireren.
 2. Experts verwachten nieuwe piek van vogelgriep: “Vooral jonge meeuwen worden nu getroffen”
  PREMIUM
  Kust

  Experts verwachten nieuwe piek van vogelgriep: “Vooral jonge meeuwen worden nu getroffen”

  Aan het begin van de zomer werden heel wat broedvogels getroffen door de vogelgriep. Ondertussen is de ziekte nog steeds sterk aanwezig en worden er nog altijd heel wat dode of zieke vogels gevonden. De infectie heeft zich echter verschoven van sternen en visdiefjes naar meeuwen. Vanaf volgende week wordt een nieuwe piek verwacht. Experts maken zich ondertussen zorgen over de gevolgen op lange termijn voor de populatie.