Yves B. lichtte zijn klanten samen met een kompaan voor zo'n 3 miljoen euro op
Volledig scherm
PREMIUM
Yves B. lichtte zijn klanten samen met een kompaan voor zo'n 3 miljoen euro op © Mathias Mariën

Géén straf voor sjoemelende bankdirecteur die klanten 3 miljoen euro lichter maakte: “Hij beloofde ons 22 procent rendement, maar ons geld was weg”

Jabbeke/Oudenburg/OostendeSamen met zijn handlanger maakte de charmante bankdirecteur Yves B. (47) verschillende klanten een slordige 3 miljoen euro lichter. Acht jaar (!) na de start van het gerechtelijk onderzoek, sprak de rechter eindelijk een vonnis uit. De bankdirecteur is dan wel schuldig verklaard, maar een straf krijgt hij niet. “De redelijke termijn is verstreken”, oordeelt de rechtbank. Al is er wel goed nieuws voor de slachtoffers. 

 1. Oudste houten vissersschip aan onze kust wordt beschermd erfgoed, maar eigenaar Eddie (65) weet er zich geen raad mee: “Wie er een toekomst voor heeft, mag mij bellen”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Oudste houten vissers­schip aan onze kust wordt beschermd erfgoed, maar eigenaar Eddie (65) weet er zich geen raad mee: “Wie er een toekomst voor heeft, mag mij bellen”

  De N.116 Nostalgie krijgt van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de voorlopige status van beschermd varend erfgoed. Het is het oudste nog varende houten vissersvaartuig in ons land. Eigenaar Eddie Cattoor (65) kocht het schip in 2020 aan en restaureerde het bijzonder knap. “Maar ik weet niet wat ik er mee moet doen”, verrast hij.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.