Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak van de garage.
Volledig scherm
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak van de garage. © RV

Garage staat plots in lichterlaaie: twee wagens gaan in vlammen op

JabbekeIn de Zerkegemstraat in Jabbeke heeft zondagavond een uitslaande brand gewoed in een garage achter een woning. Twee wagens zijn verloren. De oorzaak ligt wellicht bij enkele smeulende barbecuekolen.

 1. Op acht plaatsen langs Brugse Vesten staan nu infoborden en QR-codes: “Beheerplan voor de komende 24 jaar nodig”
  Brugge

  Op acht plaatsen langs Brugse Vesten staan nu infoborden en QR-codes: “Beheerplan voor de komende 24 jaar nodig”

  Binnen twee maanden wil de stad Brugge een beheerplan klaar hebben voor de Brugse stadsvesten. De brede groene gordel van 26 hectare rondom de binnenstad krijgt de komende 24 jaar nog meer aandacht. Nieuwe verhalen en filmpjes kan je voortaan ontdekken op acht locaties. “Er duiken steeds weer nieuwe verhalen op van deze plek”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. Tragisch verhaal van gezonken vissersschip 0.304 Laermans krijgt vervolg op de radio
  Oostende

  Tragisch verhaal van gezonken vissers­schip 0.304 Laermans krijgt vervolg op de radio

  In oktober 1949 trok het vissersschip 0.304 Laermans de zee op, maar de tienkoppige bemanning keerde nooit terug. Kunstenaarskoppel Bart Jacobs en Marleen Claeys reconstrueerden die dramatische gebeurtenis afgelopen voorjaar en zomer in de vorm van een succesvolle audiotour doorheen Oostende, onder de naam ‘Overdue’. En die krijgt een vervolg. Radio Noordzee pikt de dertiendelige reeks op.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?