Uitbater Kenny De Ruwe (40) van café Beukenhof in Jabbeke, waar dinsdagnacht brand werd gesticht.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbater Kenny De Ruwe (40) van café Beukenhof in Jabbeke, waar dinsdagnacht brand werd gesticht. © Bart Boterman

Brandstichting bij café Beukenhof: “Ik hoop dat dit niet persoonlijk tegen mij gericht is”

JabbekeBij café en feestzaal Beukenhof in de Gistelsesteenweg in Jabbeke brak dinsdagnacht een hevige uitslaande brand uit. Een houten aanbouw brandde nagenoeg volledig uit. Politie en brandweer vermoeden sterk dat het om brandstichting gaat. “Ik zou niet weten wie mij of mijn café viseert. Ik ben hoe dan ook enorm geschrokken”, zegt uitbater Kenny De Ruwe (40). Het onderzoek loopt volop.

 1. Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaanse nachtmerrie”
  Knokke/Brugge/Waarschoot

  Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaan­se nachtmer­rie”

  Twee notarissen uit Brugge en Waarschoot hebben zoals verwacht de vrijspraak gevraagd voor hun betrokkenheid bij de vermeende oplichting van een 97-jarige vrouw uit Knokke. Volgens het Openbaar Ministerie hielpen beide mannen het slachtoffer liefst 800.000 euro armer maken, maar die ontkennen dat met klem. “Wat voor baat hadden ze daarbij?”, klonk het meermaals.
 2. Belangrijkste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeershinder: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”
  Brugge

  Belangrijk­ste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeers­hin­der: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”

  De Koning Albert I-laan, de belangrijkste invalsweg tussen de bioscoop Kinepolis en het station kampt de komende dagen met verkeershinder. De stad Brugge is er namelijk maandag begonnen met het uitbreken van het voet- en fietspad om er meer groenstroken te voorzien. Met 35 nieuwe bomen en 38.000 bloembollen moet de invalsweg er binnenkort een stuk kleurrijker uitzien. “Nu is de straat een lelijk eendje, maar we willen er een mooie zwaan van maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.