Het terras van Erwin Brakman en Benedicte Constandt staat al klaar in 't Oud Gemeentehuis in Varsenare.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van Erwin Brakman en Benedicte Constandt staat al klaar in 't Oud Gemeentehuis in Varsenare. © Benny Proot

“Bijna de helft van mijn personeel werkt nu in een supermarkt, dus het is van nul herbeginnen”: Erwin (48) van ‘t Oud Gemeentehuis voor de grote heropening van zijn zaak

Varsenare“Het wordt zoals oudejaarsavond, maar dan veel drukker.” Erwin Brakman (48) van ‘t Oud Gemeentehuis in Varsenare verwacht een stormloop komend weekend. Hoewel hij méér dan genoeg plaatsen beschikbaar heeft op z’n omgebouwd terras, zit alles nu al vol. Wij spraken de uitbater van de iconische zaak over de grote heropening, maar ook over de sporen die de sluiting met zich meebracht. Niet in het minst op vlak van personeelsbezetting.

  1. “Helft van vast personeel verloren, maar eindelijk is er licht aan einde van de tunnel”: uitbater café Pick bereidt zich vol goede moed voor op heropening
    PREMIUM
    Brugge

    “Helft van vast personeel verloren, maar eindelijk is er licht aan einde van de tunnel”: uitbater café Pick bereidt zich vol goede moed voor op heropening

    Eén van Brugges bekendste uitgaanscafés bereidt zich voor op de heropening van zaterdag. Feestende studenten mag Philip Vandenabeele nog niet verwelkomen in café Pick, wél heeft hij plaats voor 35 klanten op zijn zonnig terras op de Eiermarkt. De coronacrisis heeft stevige gevolgen gehad voor de zaak, in eerste instantie voor het personeel. “Maar ik heb een heel belangrijke les onthouden voor de toekomst”, zegt Philip.