Een combi van de lokale politie Kouter werd bijna frontaal aangereden.
Volledig scherm
Een combi van de lokale politie Kouter werd bijna frontaal aangereden. © JHM

Beschonken bestuurder rijdt bijna voetgangster en politiecombi aan

Jabbeke/BlankenbergeEen 38-jarige Blankenbergenaar heeft zaterdagavond bijna een drama veroorzaakt langs de Oudenburgweg in Varsenare. Hij reed onder invloed van alcohol ei zo na een voetgangster aan en botste ook bijna tegen een politiecombi.

 1. Brugse CD&V-senioren roeren zich: “Waarom moeten parkeerplaatsen in de binnenstad plaats maken voor bloemenperkjes?”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse CD&V-senioren roeren zich: “Waarom moeten parkeer­plaat­sen in de binnenstad plaats maken voor bloemen­perk­jes?”

  “Esthetisch mag het er dan wel mooi uitzien, maar erg praktisch voor senioren is het allemaal niet.” Ere-schepen Moniek Boydens en Georgina Denolf van de Brugse CD&V-senioren stellen het wegnemen van steeds meer parkeerplaatsen in de binnenstad in vraag. Opmerkelijk, want burgemeester Dirk De fauw is een partijgenoot: “Er blijft nog voldoende plaats over om bovengronds te parkeren”, meent hij.
 2. Organisatie blikt met 90.000 bezoekers tevreden terug op regenloze Paulusfeesten: “Volgend jaar wel extra aandacht voor herbruikbare bekers”
  PREMIUM
  Oostende

  Organisa­tie blikt met 90.000 bezoekers tevreden terug op regenloze Paulusfees­ten: “Volgend jaar wel extra aandacht voor herbruikba­re bekers”

  In Oostende lopen de 49ste Paulusfeesten maandag op hun einde. Met een groot eerbetoon aan zanger Arno zal deze eerste editie sinds corona bijzonder positief afgesloten worden. Organisator Mario Panesi onthoudt twee hoogtepunten: “Het optreden van deejay DiMaro én De Dolfijntjes op zaterdag zorgden voor een ware explosie in Oostende.”