Op het middeleeuws festival zullen ruiters met elkaar in duel gaan tijdens steekspelen.
Volledig scherm
Op het middeleeuws festival zullen ruiters met elkaar in duel gaan tijdens steekspelen. © RV

450 figuranten katapulteren het Snellegemse Oosthof terug naar de middeleeuwen: “Verwacht alvast een spectaculaire veldslag met kanonnen”

Snellegem450 figuranten, 15 ruiters, roofvogels, een vuurshow en veldslagen. Het Oosthof in Snellegem wordt komend week even teruggeflitst naar de middeleeuwen. “Het wordt het grootste middeleeuwse spektakel dat ooit werd georganiseerd in West- en Oost-Vlaanderen”, zegt Johan Ryheul.

 1. DREUN XL klaar voor spetterend optreden op Theater Aan Zee: “We kijken ernaar uit om ons werk eindelijk aan het publiek te tonen”
  PREMIUM
  Oostende

  DREUN XL klaar voor spetterend optreden op Theater Aan Zee: “We kijken ernaar uit om ons werk eindelijk aan het publiek te tonen”

  Vrijdagavond 5 augustus kan je op de unieke locatie Spoor 2 genieten van livemuziek van DREUN XL, een samenwerking van DREUN, het Drift muzieklabel van kleinVerhaal en KRANKLAND. “Met de band houden we Keanu Dewilde, de populaire opvoeder die omkwam tijdens een fietsongeval, in leven”, zegt Jonas Messelier. Hij begeleidt de bandleden, die vaak een verstandelijke beperking hebben, sinds het plotse overlijden van Keanu.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.